Ordu’da, şehrin seyir terası olarak adlandırılan 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kurulan dağ kızağı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ordu’nun yeşil ve mavi ile buluştuğu manzara eşliğinde, fındık bahçelerinin de arasından geçen dağ kızağı, misafirlerine adrenalin dolu dakikalar yaşatıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile, Ordu’nun seyir terası olarak adlandırılan 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye inşa edilen dağ kızağı parkuru hizmete açıldı. Toplamda 29 kızağın bulunduğu alanda adrenalin yaşamak isteyenler ilgi gösterirken, kızakların saatteki hızı ise en fazla 40 kilometre olarak sınırlı.
Ordu’nun eşsiz Boztepe manzarası eşliğinde, yeşil ve mavinin buluştuğu noktada, fındık bahçelerinin de arasından geçerek yapılan, kaza riskinin olmadığı adrenalin dolu kızak, bölge halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
“Ordu ve Boztepe için büyük bir turizm atağı”
Tesisin Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çapar, “Biz, yeşilin ve mavinin buluştuğu yerde, kaza olayının sıfır olduğu, en garantili adrenalini yaşatmak için Türkiye’de ilk yerimizi yaptık. Boztepe ve Ordu için çok büyük bir turizm atağı oldu. Şuanda çevre illerden ve dış ülkelerden gelmeye, sosyal medyada da konuşulan güzel bir adrenalin merkezi oldu. 3 yaşından sonraki çocuklar, 80 yaşındaki insanlar gelip, kayıp eğelenerek indikleri güzel bir mekan yaptığımız için mutluyuz” diye konuştu.
“Ordu manzarası eşliğinde kızak”
İlginin , beklediklerinden daha fazla olduğunu ifade eden Çapar, “Gerçekten insanlar kaymaya çok meraklıymış, herkesi bekliyoruz. Açıldığından bu yana insanlar bizi yalnız bırakmadılar. Yeşil maviyi aynı anda görmek, fındık bahçesinin arasında kaymak, Ordu manzarası zaten dehşet güzellikte. Biz firma olarak 700’ün üzerinde park yaptık, şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim, Boztepe’deki manzaramız ve kızağımız ilk 5’te. Parkurumuz adrenalini en yüksek noktada tutacak olan 2 buçuk ile 3 dakika arasında sürüyor. Araçlarımız saatte 40 kilometreyi geçmeyen hızda gidiyor. Otomatik sensörleri ile çarpışmayı önlüyor” ifadelerine yer verdi.
“Bu duygunun yaşanması lazım”
Dağ kızağını kullanan Esra Güney, ilk kez bindiğini, çok heyecanlı ve güzel olduğunu belirtti. Heyecan dolu dakikalar yaşadığını ifade eden Güney, “Rüzgarı hissediyorsunuz, bu duygunun yaşanması lazım. Ben kendim adrenalini severim, iyi ki böyle bir tesis kurulmuş” dedi.
“Kütahya’dan dağ kızağı için geldim”
Aslen Ordulu olan ancak Kütahya’da yaşayan ve sosyal medyada gördüğü üzere dağ kızağını kullanmaya gelen Zeynep Bilgin, “Çok güzel, çok beğendim. İlimize böyle bir şey yapıldığı için çok memnunuz. Burayı sosyal medyada gördüm” ifadelerine yer verdi.
Manisa ilinden gelen Elif Sude Kaya ise, kızağı sosyal medyada gördüğünü ve ilgisini çektiğini, Karadeniz turunda bu kızağı kullandıklarını belirtti.


Ordu manzaralı dağ kızağı, bölgenin yeni turizm rotası oldu
Yeşil gelecek atölyesinde çocuklara çevre bilinci
Düzce Bilim Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesinde öğrencilere sanat etkinliği aracılığı ile çevre bilinci aşılandı.
Düzce Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Merkezi, haftalık atölye çalışmalarının yanı sıra önemli gün ve haftalara özel etkinliklerle çocukları bilim, sanat ve farkındalık temalarında bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla “Yeşil Gelecek” temalı tuval atölyesi düzenlendi. Etkinliğe, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Merve Altın Akkaya ile Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Ballı katıldı. Atölyede, Metek TOKİ İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 45 öğrenci yer aldı.
Çocuklar, çevrenin korunması, doğa sevgisi ve sürdürülebilir yaşam konularını tuvallere yansıtarak hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadı. Sanat aracılığıyla çevre farkındalığının artırılmasının amaçlandığı etkinlikte öğrenciler, hayal güçlerini kullanarak renkli çalışmalar ortaya koydu.

