Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde bir tütüncü dükkânına kar maskesiyle girerek kasa içerisindeki parayı çalan çocuk, kendisini bekleyen arkadaşıyla birlikte olay yerinden ayrıldı. Polis takımlarının güvenlik kameralarından yürüttüğü çalışma sonucu iki çocuk kısa müddette yakalandı. Çalınan paranın bir kısmı çocukların üzerinden çıktı.
Olay, ilçeye bağlı Meydanbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan manzaralara nazaran, yaşları küçük olan M.K. ve M.Ç. isimli iki çocuk, iş yerinin önünde bir müddet oturarak sohbet etti. Akabinde çocuklardan biri kar maskesi takarak cep telefonuyla poz verdi. Bir müddet sonra öbür çocuk maskeyi takıp tütüncü dükkânına girdi. İş yerinin karşısında bir sandalyede bir mühlet bekleyen çocuk, içerinin boş olduğunu anlayınca kar maskesiyle direkt kasaya yöneldi. Kasada bulunan yaklaşık 2 bin lirayı alarak dışarı çıkan çocuk, kendisini bekleyen arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı.
İş yeri sahibinin bir mühlet sonra kasadaki parayı denetim ederken durumu fark etmesi üzerine, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulunuldu. Harekete geçen polis takımları, iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelileri tespit etti. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü takımları hırsızlığın yapıldığı işyerinde parmak izi alarak kanıt topladı.
Yapılan titiz çalışma sonucu iki çocuk kısa müddette yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinde yapılan aramada çalınan paranın bir kısmı ele geçirildi. Çocukların sözlerinin alınmasının akabinde özgür bırakıldığı öğrenildi.