OMÜ Ziraat Fakültesi’nde 210 öğrencinin mezuniyet coşkusu
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

OMÜ Ziraat Fakültesi’nde 210 öğrencinin mezuniyet coşkusu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi’nde eğitimlerini tamamlayan 210 öğrenci, mezuniyet heyecanı yaşadı. Ziraat Fakültesi kurulduğu günden bu yana toplam 7 bin 591 mezun verdi.
Ziraat Fakültesi Mezuniyet Töreni Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşmalara geçildi. Öğrenciler adına dönem birincisi Gülse Sevil, bir konuşma yaptı.
Akabinde konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Muharrem Özcan, "Fakültemiz 140 akademik ve 54 idari personel ile 9 bölümde lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Ziraat Fakültemiz, akademik kadrosunun yetkinliğiyle, ulusal ve uluslararası projeleriyle ülkemizin önde gelen ziraat fakültelerinden bir tanesidir. Bu yetkinlik, fakültemizin uluslararası alanda yaptığı etkinliklerle kendini göstermektedir. Fakültemiz öğrencilerinin bu yönden çok şanslı olduklarını bilmelerini ve bu şansı mezuniyet sonrasında da iyi kullanabilmelerini diliyorum. Halen aktif bin 413 öğrencisi bulunan fakültemiz, bugüne kadar 7 bin 381 ziraat mühendisi yetiştirmenin haklı gururunu taşımaktadır. Bu sayıya, bugün mezun olan 210 öğrencimizi de eklememiz gerekmektedir. Fakültemizde, 25 farklı ülkeden gelen 129 öğrenci de lisans öğrenimi görmektedir. Fakültemiz, lisans yanında lisansüstü öğrenimde de uluslararası öğrencileri mesleki bilgilerle donatmaya çalışmaktadır" dedi.
Türkiye’nin ürün çeşitliliği, verimlilik, üretim kapasitesi ve kalitesiyle küresel tarım ekonomisinde dünyanın en önemli aktörlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Dekan Özcan, "Türkiye, dünya tarım alanları açısından sahip olduğu yüzde 0,8’lik pay ile küresel tarım çıktısının yaklaşık yüzde 1,45’ini üretmekle birlikte bu değeri arttıran ve arttırabilecek potansiyeli olan bir ülkedir. Dünyada tarım ve tarım ekonomisi yönünden en önemli ilk 10 ülke arasında yer alan ülkemizde, yapılacak çok işin olduğunu ve bunların, genç meslektaşlarım olarak sizleri beklediğini önemle hatırlatmak isterim. Genç meslektaşlarım, çalışma yaşamında talep edilen bir mühendis olmada, başlangıçta mezun olduğunuz üniversite ve fakültenin marka değeri belirleyici olmaktadır. Bu noktada şanslı olduğunuzu belirtmekle birlikte, sahip olduğunuz bu marka değerini sizin gayretlerinizle koruyacağınızı belirtmek isterim" diye konuştu.
Dekan Özcan’ın ardından Ziraat Mühendisleri Odası(ZMO) Samsun Şube Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardında fakültede derecelere girenlere ve mezun olan öğrencilere akademisyenler tarafından başarı belgeleri verildi.
Belgelerin takdimi ve edilen yeminin ardından keplerini havaya fırlatan öğrenciler mezuniyetin coşkusu yaşadı. Mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri de katıldı.

Başkan Doğan’dan ‘hikaye yarışması’ önerisi
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Aralık, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Doğan’dan ‘hikaye yarışması’ önerisi

“Bir Bilenle Bilgi Nesil” programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, programın bir sonraki etabında öğrenciler ortasında bir öykü yarışı yapılması ve birinci 55 öykünün kitaplaştırılarak tüm okul kütüphanelerine dağıtılması teklifinde bulundu.
“Bir Bilenle Bilgi Nesil” Fikre Yönelen Geleceğe Yürüyen Gençlik Lise Öğrencileri Ortası Kompozisyon Müsabakası Açılış Programı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Emelli Salon’da yapıldı. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve proje tanıtım görüntüsü gösterimi yapıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve Genç-Memur-Sen Samsun Vilayet Temsilcisi Onur Şen, projenin tüm öğrenciler için güzel olmasını diledi.

"Kitap okumanın en sıkıntı ve değerli olduğu bir vakitte yaşıyoruz"
Şu anda kitap okumanın çok güç fakat değerli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise "Gençler en çok cep telefonundan kısa görüntüler seyretmeyi, içerik oluşturmayı seviyor. Kitap okumanın tahminen de en sıkıntı olduğu çağda yaşıyoruz. Bizim devrimizde daha kolaydı zira kitaptan öteki bir şey yoktu. O yüzden de tahminen de kitap okumanın da en değerli çağını yaşıyoruz. Aramızdaki farkı kitap okuyarak süratlice açabiliriz. İmtihanlara hazırlıkta çok kitap okuyanların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Kitap okuyanların kendini daha fazla geliştirdiğini de görüyoruz" dedi.

“İlk 55 öyküyü kitaplaştırıp, okul kütüphanelerine dağıtabiliriz”
Projenin bir sonraki etabında Samsun’daki tüm öğrencilerin iştirakiyle bir yarış düzenlenmesi teklifinde bulunan Lider Doğan, "Şimdi kitap okumayı geliştirmek için çok âlâ bir iş yapılmış. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Çok hoş bir kompozisyon müsabakası ortaya çıkmış. Bir sonraki etabı da şöyle yapabiliriz: Samsun’daki öğrencilerin tamamı ortasında bir öykü yarışı yapalım. Birinci 55 kıssayı kitaplaştıralım. Bu birinci 55 kıssayı yazan arkadaşlardan birinci 5’ine mükafatlar verelim. Birinci 55 hikayenin yer aldığı kitabı da basıp tüm okul kütüphanelerine dağıtalım. Jenerasyondan nesile de Samsun’un öğrencilerinin oluşturduğu eserler de geleceğe taşınmış olsun ve birlikte güzel bir iz bırakalım” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Kitap okuma ve bilgi öğrenme alışkanlığının kazanılmasının değerine değinen Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar da “Marka bedeli haline gelen, özünde okuma olan, temelinde bilge bir kuşağa ulaşmak için bilgiyle donatılmış bir kuşak oluşturmak isteyen bu projeye biz de gönülden dayanak veriyoruz. Bakanlık da son yıllarda değerli değişiklik yaptı. Çocuklarımızın okumaya ilgisini arttırmak, gerek ülkesinde gerek dünyada olan gelişmeleri özünde takip edebilme hünerine sahip olan bireyler yetiştirmek için bazen program değişiklikleri yaptı bazen müfredatta güncelleme yaptı bazen de bu türlü çok kıymetli çalışmalara, STK’nın ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ üzere çalışmalara dayanak verdi. Son devirde ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ olarak isimlendirdiğimiz programın özünde de bu var” formunda konuştu.
Program, öğrencilere kitap armağan edilmesinin akabinde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.