blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri"nde, alanında birçok uzman isim bir araya geldi. Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak, OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde olduğunu söyledi.
OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda "Alt Ekstremitenin Zorlu Kırıklarında Redüksiyon ve Tespit İpuçları” temasıyla düzenlenen akademik etkinliğe; önemli ortopedi ve travmatoloji uzmanları, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle katkıda bulundu. Yaklaşık 120 katılımcının iştirak ettiği "Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”nin açılış konuşmasını OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk yaptı. Dekan Çokluk, konuşmasında 19 Mayıs’ın kenti Samsun’un kurtuluş mücadelesindeki tarihsel önemine değindi.

“OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde”
Toplantı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Dabak ise konuşmasında OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın köklü bir klinik olduğuna dikkat çekti. Başkan Prof. Dr. Dabak, bugüne kadar 7 profesör, 9 doçent ve 65 uzmanın yetiştiği OMÜ Ana Bilim Dalı’nın, bu anlamda hem bölgede hem ülke genelinde lokomotif bir rolde olduğunu vurguladı.
OMÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı emekli Başkanı ve Bölümün Kurucusu Prof. Dr. Ali Birol Gülman da toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Toplantıya ayrıca travma cerrahisinin Türkiye’de önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Arazi, Prof. Dr. Cengiz Şen, Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve Prof. Dr. Bahadır Alemdaroğlu da şehir dışından gelerek katkı sağladı. Bilimsel açıdan zengin bir içeriğe sahip “Ondokuz Mayıs Ortopedi ve Travmatoloji Günleri”, 4 farklı oturumdan oluştu.
Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ve plaket takdiminin ardından tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Polisi görünce kaçan motosikletli, kaza yapınca yakalandı

Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin