blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Tıklanma Sayısı: 37
Yorum Sayısı: 0

OMÜ, engelsiz eğitimdeki ’turuncu bayrak’ sayısını 18’e çıkarttı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında “Mekânda Erişim” kategorisinde 8 turuncu bayrak ödülüne layık görülerek bayrak sayısını 18’e çıkarmayı başardı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın imzasıyla 8 birime değer görülen Mekânda Erişim Ödülleri ve 6 birime layık görülen Mekânda Erişim Ödül Adaylığı Sertifikaları, Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın tarafından ilgili yöneticilere takdim edildi.

“Erişilebilirlik vizyonumuz 18 turuncu bayrakla taçlandı”

Program töreninde değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, “Engelli bireylerin hayata tutunma azmi, kararlılığı ve elde ettikleri başarılar hepimiz için birer ilham kaynağıdır. Onlar spor, sanat, eğitim, iş dünyası ve daha birçok alandaki başarılarıyla topluma örnek olmanın yanı sıra, toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını her fırsatta kanıtlamaktadır. OMÜ olarak ‘Engelsiz Üniversite’ hedefiyle engelli öğrencilerimizin ve personelimizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında bilimsel, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerden etkili biçimde yararlanabilmesi için engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar önceliğimiz. Nitekim Üniversitemizde engelsiz erişim vizyonuyla uyumlu olan 18 farklı birimimiz, engellilere yönelik çalışmalarından ötürü Yükseköğretim Kurulu tarafından ‘turuncu bayrak’ ile ödüllendirildi. Bunun yanında 9 farklı birimimiz de ‘Turuncu Bayrak’ adayı ilan edildi. Nihai hedefimiz; ‘Yüzde 100 Engelsiz Üniversite’ motivasyonu çerçevesinde Üniversitemize ait bütün birimlerde ve mekânlarda ‘turuncu bayrak’ alarak erişilebilirlik standartlarımızı yükseltmektir” dedi.

“Üniversitemizin engelli bireylere yönelik çalışmaları gelecek için umut verici”

Üniversitenin, engelli öğrencilerin ilgili mevzuat kapsamında sahip oldukları haklardan en etkin şekilde yararlanabilmeleri için önemli adımlar attığını ifade eden Rektör Aydın, “Bu kapsamda ‘Engelli Öğrenci Birimi’ kurulmuş ve her akademik birimde, engelli öğrencilerimizin ilgili işlemlerini takip etmek üzere akademik birim temsilcileri belirlenmiştir. Akademik birim temsilcileri, engelli öğrenciler eğitim-öğretim uygulamaları usul ve esaslarını geliştirmiş, engelli öğrenci tespit formu, gönüllü öğrenci formu, erişilebilirlik formu ve engelli öğrenci birimi memnuniyet anketi oluşturmuştur. Sosyal farkındalık oluşturmak için öğrenci topluluklarımızla iş birliği içerisinde birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlikler arasında; engelsiz yaşam seminerleri, erişilebilir film gösterimleri, bisiklet yarışları ve spor müsabakaları yer almaktadır. Üniversitemiz bünyesindeki Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, gelişim geriliği tanısı almış veya bu riski taşıyan çocuklara ve ailelerine destek sunarken, Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi değerlendirme ve terapi hizmetleri sağlamaktadır” diye konuştu.

“Üniversitemiz, engellilere yönelik güçlü altyapısıyla öne çıkıyor”

OMÜ’nün engellilere yönelik hizmetler ve birimler açısından güçlü bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Aydın ayrıca şunları söyledi:

“Tıp Fakültesi Hastanesindeki ilgili birimlerin yanı sıra, Sağlık Bilimleri Fakültesinde dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, fizyoterapi ve rehabilitasyon, gerontoloji bölümleri; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde psikoloji bölümü; Eğitim Fakültesinde rehberlik ve psikolojik danışmanlık ile özel eğitim bölümleri; ayrıca meslek yüksekokullarındaki ilgili birimler bu güçlü yapının önemli bileşenlerindendir. OMÜ olarak engelsiz üniversite hedefimiz doğrultusunda engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya ve dezavantajlarını en aza indirmeye yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Fiziksel engellerin yanı sıra, zihinlerde ve kalplerdeki engelleri de aşmanın önemine inanıyor ve bu doğrultuda farkındalık oluşturacak faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Engelli bireylerimizin huzur ve refah içinde, sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla gayretimiz bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirecek yeni adımlara vesile olmasını diliyor, hayata karşı verdikleri mücadelede azim ve kararlılıkları sayesinde hepimize örnek olan öğrencilerimiz ve personelimiz başta olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyor, sağlık ve esenlik diliyorum.”

Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024 kapsamında OMÜ; Kurupelit Kampüsü, Rektörlük Binası, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi Derslikleri, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu Binası, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Binası, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Binası mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak ödülüne layık görüldü.

İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi D Blok, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi ise turuncu bayrak ödülü adaylığına değer görüldü.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen törene ayrıca Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar, fakülte dekanları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Ödül takdim töreni katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Tıklanma Sayısı: 3
Yorum Sayısı: 0

İlhan Palut: “Kazanmayı bence hak etmiştik”

Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi İlhan Palut, Beşiktaş maçının akabinde yaptığı açıklamada, “Kazanmayı bence hak etmiştik” dedi.

Trendyol Muhteşem Lig’in 18. haftasında Çaykur Rizespor, alanında karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında Teknik Yönetici İlhan Palut açıklamalarda bulundu. Palut, kadrosunun Harika Lig’de alışılmışın dışında bir performans sergilediğini kaydederek, “Beşiktaş maçı istemediğimiz dönemden sonra çıktığımız bir maçtı. Tekrar bizim için galibiyetle dönüş için bir fırsattı. Yüksek tempoda oynamamız gerekiyordu. Zira Beşiktaş grubu ofansif manada yüksek tempo oynayan ekiplere karşı bazen problem yaşıyordu. Beşiktaş’ın ofansta tempoyu bir anda değiştiren oyuncuları vardı. Bu oyunculara dikkat etmemiz ve kolay top kaybı yaparak rakibe süratli geçiş talihi vermememiz gerekiyordu. Genel manada planımız buydu. Birinci 40 dakikaya baktığınız vakit çok çok değerli bir performans alanda vardı. Yani Muhteşem Lig’de görmeye alışık olmadığımız bir tempo, bir atak yoğunluğu, bir porsiyon yoğunluğu kadrom ismine alandaydı. Bu süreci maalesef yalnızca bir golle taçlandırabildik. 40-45 ortası Beşiktaş’ın bahsettiğim 2 tane tehlikeli bölgeden frikikleri oldu ve işte bir kaptırdığımız topla geçişle silahlarını kullandılar ve beraberliği yakaladılar” diye konuştu.

“Maalesef ikinci golü atamadık”

İlhan Palut, rakibin ikinci yarı topa daha sahip bir imaj çizdiğini belirterek, “Tabii bunu konuma dönüştürme manasında onlara baht vermedik. Bilhassa 60’tan sonra tekrar ataklarımızı ağırlaştırdık, durumlar bulduk lakin maalesef 2. golü atamadık. Son dakika bir fırsatımız yeniden oldu ancak o da varsayım ediyorum ince bir ofsayta takıldı ve 1-1 berabere kaldık. Alanda ortaya konan oyun ve alınan skor oranlamasına baktığınız vakit natürel ki bizde hayal kırıklığı oluşturan bir sonuç. Zira kazanmayı bence hak etmiştik. Oyuncularımızı kutluyorum. Sahiden seyircilerimiz çok büyük dayanak verdiler. Onları meskenlerine bir galibiyetle göndermek isterdik. Maalesef bunu başaramadık. Beşiktaş grubuna da geri kalan maçlarda muvaffakiyetler diliyorum” tabirlerini kullandı.

“Sanki ofsayt değil hissi oluşturuyor!

Çaykur Rizespor’un VAR’ın ofsayt kararı ile iptal edilen golü hakkında da konuşan Palut “2 seçeneğimiz var ya gözümüze güveneceğiz ya teknolojiye güveneceğiz. Gördüğümüze güvendiğimiz bir sonuç vermiyor. Şöyle baktığımız vakit, tahlil kamerasından vesaire 2 gol için de söylüyorum yani güya ofsayt değil hissi oluşturuyor. Ancak her grup için Muhteşem Lig’de kullanılan bir teknoloji var. Burada aleyhimize devreye girdi. ‘Güven konusunda kendinizi nasıl hissediyorsunuz?’ diye soracak olursanız bana çok da kendimi optimum bir itimat içerisinde hissetmiyorum. Bunu açık söylemeliyim. Bu türlü bir pozisyon ligde ortalama 3-4 dakikada saç, kulak, burun ucu değerlendirirken, Mustafa Bey ona çok uygun bakalım zira inanılmaz seri. Türk futbolunun umudu, yeni VAR hakemlerimiz, AVAR hakemlerimizden bir tanesi. İnanılmaz seri bir halde çözdü. Türk futbolunun umut vadeden bir yardımcı hakemi. Onu artık koltuğundan kalkıp saha kenarında bayrağıyla maç yönetirken görmek isteriz. Zira bu türlü büyük bir paha, bu türlü seri karar verebilen bir Mustafa Bey bir koltukta çürümemeli. Ona alanlarda gereksinimimiz var” açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.