Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu; 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre Safranbolu ilçe sınırları içerisinde ticaret amacıyla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması ve beyanname verilmesi için, son günün 28 Şubat 2017 olduğunu belirtti.
Beyanname vermenin yasa gereği olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Beyanname vermeyen mükelleflere ceza uygulamak zorunda kalınacağını açıklarken, bilimum (Masa, İbreli, Baskül, Kantar, Elektronik, Asma, Litre, Metre ve kilogramlar v.b) ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir olmak üzere periyodik muayene-ayar ve damgalarının yapılması gerektiği için, Safranbolu’da bulunan tüm damgalı ölçü ve tartı aletlerinin kontrolü, Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Ölçü Ayar Memurluğu tarafından yapılmaktadır” dediler.
Yapılan açıklamada; 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre 2017 yılı ölçü tartı aletleri beyanname verme işleminin 02 Ocak 2017 tarihi itibariyle başlanacağı, ellerinde elektronik, mekanik ölçü v.b tartı aletleri bulunan esnaf, pazarcı, işyeri sahipleriyle, resmi ve özel dairelerin Safranbolu Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğuna 28 Şubat 2017 günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi. Kanunen muayene ve damgaları yaptırılmayan ölçü tartı aletlerini kullananlar hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
ÖLÇÜ TARTI ALETİ BEYANNAMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN BİLGİLER:
Müracaat sahibinin kimlik bilgileri, Adres bilgileri, Cinsi (Elektronik terazi, masa terazi, elekronik baskül v.b), Çekeri, Markası, Seri Numarası, Telefon Numarası


Ölçü – Tartı Aletlerinde Beyanname Verme Zamanı
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


