Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2014 14:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Okulların isim değişikliği Bakanlığa gitti

Meslek liselerinin Anadolu liselerine dönüştürülmesinden sonra Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Liselerinin isimlerinin değiştirilmesi konusu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar açıklama yaptı. İsimlerin ad değiştirme komisyonu tarafından belirlendiğini Valilik onayından sonra isim değişikliklerinin Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiği belirten Gürpınar “Bakanlığımız mesleki eğitime bağlı okullarımızda bir değişikliği gitti. Meslek liselerimizi de Anadolu liselerine dönüştürdü ve meslek liselerini adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Karabük Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek lisesi, Endüstri Meslek Lisesinin adı mesleki teknik Anadolu lisesi oldu. Biz ileride bir kafa karışıklığı olmasın diye bu okullarımıza Türk büyüklerinden bazılarının adlarını verdik. Kamuoyunu da rahatsız edecek isimleri vermeye özen gösterdik. Türk büyüklerinin isimlerini de vermekte bir sakınca görmedik. Bu isimlerin veriliş şekli şu şekilde.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir ad verme komisyonu var benim başkanlığımda. Burada isimler belirleniyor ve değerlendiriliyor. Valimizin onayından sonra bakanlığımıza gönderdik. Bakanlığımız eğer kabul ederse bu isimleri ondan sonra kesinleşecek. Kabul etmeyip geri gönderirse, tekrar farklı isimler düşünebiliriz” dedi    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin