Okullarda  Proje Çalışmaları Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Kasım, 2022 13:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Okullarda  Proje Çalışmaları Devam Ediyor

Safranbolu’da okulların proje çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Farklı alanlarda hazırlanan projeler sayesinde öğretmenler ve öğrenciler yurtdışı tecrübesi kazanarak farklı kültürleri ve eğitim öğretim yöntemlerini inceleme imkânına sahip oluyorlar.

Son olarak Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bir grup öğretmen 2021 Yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210-VET) kapsamında “Arduino ile Robotik Programlama” adlı proje ile bir dizi incelemelerde bulunmak ve özgün çalışmalara katılmak üzere Makedonya’ya gitti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş konuyla ilgili olarak yaptığı  açıklamada, “Dünyada her şeyin çok hızlı değiştiği, sürekli yeni gelişmelerin ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde öğretmenlerimizin ve geleceğimiz olan öğrencilerimizin bu hızlı dönüşüm ve değişimi görmelerini, farklı kültürleri tanımalarını, eğitim öğretim alanındaki farklı uygulama ve yöntemleri inceleme imkânı bulmalarını önemsiyoruz. Bundan dolayı da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızı projeler geliştirerek yurtdışı tecrübesi kazanmaları noktasında teşvik ediyoruz. Son yıllarda bunun karşılığını almaya başladık. Birçok okulumuzda farklı alanlarda önemli projeler hazırlanıyor ve hibe desteği alıyor. Bu desteği almaya hak kazanan okullarımızdan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğretmenleri bir proje kapsamında Makedonya’da bulunuyorlar. Projede emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor verimli ve başarılı bir seyahat diliyorum.” dedi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin