Karabük Postası tarafından
23 Nisan, 2023 15:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Okullarda Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Safranbolu İlçesinde  Bağlar Şehit Atilla Bodur ilkokulu, Ali Baba İlkokulu ve Yazıköy İlkokulu, Safranbolu Altın Safran İlkokulunda deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor. İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş, okullarda tüm hızıyla devam eden güçlendirme ve onarım çalışmaları ile yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Okulların planlanan inşaat süresi içerisinde teslim edilmesi için ellerinden gelen azami gayreti göstermelerini isteyerek kolaylıklar diledi. Amaçlarının öğrencileri mümkün olan en kısa sürede donanımlı ve modern yeni okul binalarına kavuşturmak olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Öğretmen ve öğrencilerin  teknolojik alt yapıya uygun modern okullarda eğitim öğretim görmeleri noktasında Millî Eğitim Bakanlığınca tüm imkânların seferber edildiğini ve Eğitim Kenti Karabük'ün  eğitim seviyesinin yükselmesinde bu tür yapıların önemli olduğunu vurgulayarak eğitim için yapılan her yatırımın geleceğe yapılan en değerli yatırım olduğunu söyledi. İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'a incelemelerinde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı ve İnşaat Emlak Birim Şefi Ayhan Yeşil eşlik etti. (Hayrettin Yıldırım)                  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konakta çıkan yangın söndürüldü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık tarihi konak çıkan yangın denetim altına alınırken, 7 kişi son anda kurtuldu.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta Pınar Ç.’ye ilişkin 3 katlı konutta şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Konuttan bir kişinin sese uyanması sonrası yangını fark eden 5’i çocuk olmak üzere 7 kişi son anda kendilerini dışarı attı. Alevler kısa müddette tüm meskeni sararken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis takımları sevk edildi. Takımların 2 saatlik müdahalesiyle yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 150 yıllık olan tarihi konak büsbütün yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin