Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik corona virüsüyle ilgili 81 il ve ilçelerdeki tüm okullara uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü ise virüsle ilgili olarak bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan 2 bin 500 insanın ölmesine neden olan corona virüs (2019-n CoV) nedeniyle Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Son olarak İran’da ortaya çıkan ve burada da birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan virüsten dolayı 81 il ve ilçelerindeki okullara Sağlık Bakanlığı uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler gönderdi.
Öğretmenler de bu broşürleri öğrencilere dağıtarak virüse karşı korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Afişler ise okulların giriş çıkışlarına asılarak hem veliler hem de öğrenciler uyarıldı.
’Yeni corona virüs enfeksiyon riskini azaltın’ başlıklı uyarıda şunlar yer aldı: “Ellerinizi sık sık su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayın. Su veya sabun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antisemptimtleri kullanın. Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzınızı tek kullanımlık mendil ya da kağıt ile örtün. Kağıt veya mendilin bulunmadığı ortamlarda ise dirsek içini kullanın. Mendili derhal çöp kutusuna atın ve elinizi hemen sabunla yıkayın. Soğuk algınlığı veya grip semptomları olan kişiler ile yakın temastan kaçının. Yeni corona virüs enfeksiyonu grip ile karıştırılmamalıdır. Gripte kullanılan corona virüsü tedavisinde etkili değildir.”
Ayrıca öğrencilerin son sağlık durumunun öğrenilmesi için yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir form öğrencilere dağıtılarak aile hekimine sağlık kontrolünden geçirilip formun doldurulması istendi. Bu sayede herhangi bir virüs vakası olursa önceden tedbirin alınması hedefleniyor.
Veliler ise bu tedbirin alınmasının yerinde ve doğru bir adım olduğu sağlığın her şeyden önemli olduğunu söyledi.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ CORONA VİRÜS HASTALIĞI İLE İLGİLİ EĞİTİMLERE
DEVAM EDİYOR
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Erkay Nacar tarafından corona virüs (2019-n CoV) hastalığı ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü personellerine, Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi hekimlerine ve Safranbolu Devlet Hastanesi hekimlerine eğitim verildi. Toplum Sağlığı Merkezlerinden ve Entegre Devlet Hastanelerinden 1’er hekime ve Yenice Devlet Hastanesi’nden 1 hekime, kendi bünyesinde çalışan personellere eğitim vermek üzere eğitici eğitimi verildi.
Ayrıca Bakanlığın talimatı gereği Karabük’te bulunan tüm aile hekimleri konuyla ilgili bilgilendirildi.
Yine Bakanlığın talimatı ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, tüm öğrencilere ve tüm öğrenci velilerine dağıtılmak üzere bilgi notu gönderimi sağlandı.
Gelen talep üzerine Safranbolu Kaymakamlığına ve Safranbolu İlçe Müdürlüklerine de corona virüs bilgilendirme toplantısı yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili eğitim faaliyetlerin devam ettiği ifade edildi.



