Reklam
Reklam

Okul Sütü projesinde Karabük 3. Kısımda yer aldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Aralık, 2014 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Okul Sütü projesi kapsamında Karabük’ün de aralarında bulunduğu üçüncü kısım illerinden 95 milyon 565 bin 840 paket süt alımı yapılacağı belirtildi.
Bakanlar Kurulu kararıyla bu yıl dördüncü kez 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılının ikinci döneminde uygulanacak olan Okul Sütü Programı kapsamında dağıtılacak okul sütlerinin temini ihalesi yapıldı.
Türkiye genelindeki okullarda 5 milyon 794 bin 694 öğrenciye 9 Şubat-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada üç gün dağıtılacak okul sütlerinin alımı ihalesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 6 Kasım’da ‘Açık ihale’ usulü ile gerçekleştirildi.
İhale Komisyonu Başkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Türkiye’nin 4 kısma ayrıldığı ihale kapsamında 278 milyon 145 bin 312 paket 200 mililitre yağlı UHT içme sütü satın alınacağını belirtti. İhalede birinci kısım için en düşük teklifi birim fiyat 0,58.40 kuruş ile Yörükoğlu Süt, ikinci kısım için 0,60 kuruş ile Aynes, üçüncü kısım için 0,59 kuruş ile AK Gıda, dördüncü kısım için 0,59 kuruş ile Güney Süt verdi. İhalede sunulan tekliflerin ön incelemesinde sorun bulunmadığını ifade eden Özcan, detaylı incelemenin daha sonra tamamlanacağını söyledi.
KARABÜK ÜÇÜNCÜ KISIMDA YER ALDI
İhale kapsamında 200 mililitrelik paketler halinde süt alımı yapılacak kısımlara göre miktarlar ve yer alan iller şöyle:
1.Kısım: 57 milyon 261 bin 552 paket; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.
2. Kısım: 92 milyon 258 bin 448 paket; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, K. Maraş, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat.
3. Kısım: 95 milyon 565 bin 840 paket, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova.
4. Kısım: 33 milyon 59 bin 472 paket; Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Osmaniye.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Belediyesi Yaz Kurslarına Kayıtlar Başladı

Untitled 1 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 15:44 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlediği yaz kursları için kayıt sürecini başlattı.

6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurslar kapsamında çocuklar ve yetişkinler için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Programda özellikle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursları dikkat çekiyor. Çarşamba ve cuma günleri yapılacak eğitimlerde çocuklar hem spor yapma hem de yaz tatilini daha verimli değerlendirme fırsatı bulacak.

Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinde (KAMER) de yaz dönemi boyunca Kur’an kursları açılacak. Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki merkezlerde gerçekleştirilecek kurslarla çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki KAMER merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz kurslarıyla her yaştan vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yaz kurslarına ilişkin başvuru ve detaylı bilgilere Karabük Belediyesinin internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin