Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Eylül, 2019 09:24 tarihinde yayınlandı
0

Okul Sporları Değerlendirme toplantısı yapıldı

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “2023 Eğitim Vizyonu” doğrultusunda sosyal ve sportif başarıları arttırmak için “Okul Sporları Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Safranbolu Ünsal Tülbentçi Öğretmenevi’nde beden eğitimi öğretmenleriyle yapılan toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, sporun bireyin gelişimine olan etkisinin her gün daha fazla anlaşıldığını söyledi.
Özellikle bireylerin teknolojiye olan ilgisi ve rağbetinin onları hareketsiz ve sağlıksız bir yaşam tarzına ittiğini ifade eden Gümüş, sporun; çocuklar için sadece fiziksel olarak değil aynı zamanda bilişsel, duyusal ve psikolojik olarak gelişmelerine de yardımcı olduğunu belirtti.
Bireysel yapılan sporların çocuğun özgüveninin gelişmesini sağlarken, takım halinde oynanan oyunların çocuğa paylaşmayı ve takım halinde hareket etmeyi öğrettiğini aktaran Gümüş, çocuklar için sporun öneminin sadece fiziksel ve duygusal gelişim olarak sınırlı olmadığını, öğrencileri geleceğe hazırlamak içinde öğretmenlerin anlamlı katkılar sunduğunu kaydetti.
Gümüş, “Bireyler için spor yapmak, hem stres seviyelerini azaltacak hem de fiziksel olarak sağlıklı ve zihinsel olarak uyanık olmalarını sağlayacaktır. Spor yapmak hafıza ve öğrenme becerisini geliştirir. Bu yüzden, düzenli olarak spor yapan çocukların akademik olarak daha başarılı oldukları da gözlemlenmiştir. Hemen her çocuğun ilgi duyduğu bir spor dalı ve yeteneği vardır. Bu bağlamda bizler de ilçemizde spor aktivitelerini en üst seviyeye çıkartmak için siz değerli öğretmenlerimizin fikirlerini alıyoruz” dedi.
Öğretmenlerin destekleriyle tüm öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin açığa çıkartılacağını belirten Gümüş, sosyal ve sportif faaliyetlerin gelişmesinde desteklerini esirgemeyen Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer’e teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda hafif ticari arac istinat duvarindan yan yola uctu 2 yarali OrN5RI2n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından düşmesi neticesinde 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Çorum kara yolu Hastane Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. idaresindeki 06 HB 7054 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kaldırıma çıkıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından yan yola düştü. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.Y. yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Sungurlu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin