Reklam
Reklam
va2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mart, 2026 10:14 tarihinde yayınlandı
0

Oktay Çağatay’dan Kadir Gecesi Mesajı

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çağatay, mesajında Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken Kadir Gecesi’nin manevi önemine dikkat çekerek birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Vali Çağatay mesajında şu ifadelere yer verdi:

Aziz Hemşehrilerim, Kıymetli Karabüklüler,

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşırken; Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, sema kapılarının ardına kadar açıldığı ve ilahi tecellilerin yeryüzünü kuşattığı müstesna bir zaman dilimi olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzur ve heyecanını yaşıyoruz.

Yüce Mevla’nın Kelam-ı Kadim’inde; ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğunu müjdelediği bu gece, bizlere sadece bir ibadet fırsatı değil, aynı zamanda hayatımızı sorgulama, nefsimizle hesaplaşma ve kalplerimizi arındırma imkânı sunmaktadır. Kadir Gecesi, karanlıkların vahiy ile aydınlandığı, insanlığın hidayetle buluştuğu ve manevi bir dirilişin muştulandığı mukaddes bir gecedir. Bu geceyi idrak etmek, Kur’an-ı Kerim’in getirdiği adalet, merhamet ve güzel ahlak ilkelerini hayatımızın merkezine koymak demektir.

Aziz Karabüklüler,

Gönül dünyamızın aydınlandığı bu mübarek gecede, Karabük’ümüzün her sokağında ve hanesinde hakim olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirmeliyiz. Çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine el uzatmalı, öksüz ve yetimlerin gönüllerini abad etmeli, yaşlılarımızın dualarını almalıyız. Bu kutlu gece, aramızdaki dargınlıkları ve kırgınlıkları bertaraf etmek, sevgiyi ve hoşgörüyü toplumun her kesimine yaymak için en kıymetli vesiledir.

Dünyanın farklı coğrafyalarında acı çeken, zulme uğrayan ve bu mübarek günlerin huzurundan mahrum kalan tüm mazlum kardeşlerimiz için de ellerimizi semaya açmalı; barışın, huzurun ve adaletin tüm insanlığa hakim olması için niyazda bulunmalıyız. İnanıyorum ki bu gecenin bereketi, sadece bizlerin değil, tüm İslam aleminin ve insanlığın üzerindeki kara bulutların dağılmasına vesile olacaktır.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karabüklü hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini; birliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu daim kılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin