blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

OKA desteğiyle ‘Turhal Girişimcilik Merkezi’nin kapasitesi geliştirilecek

Turhal Belediyesi tarafından hayata geçirilecek “Turhal Girişimcilik Merkezi” projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2024 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Desteklenmesi Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Projenin sözleşmesi, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural arasında imzalandı.
Turhal Girişimcilik Merkezi, yerel girişimcilerin fikirlerini hayata geçirebilmeleri için gerekli altyapıyı ve desteği sunarak bölgedeki girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi için önemli bir adım olacak. Uygulanacak teknik destek projesi ile merkezin örgüt yapısının kurulması, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin belirlenmesi, eğitmen ve danışman havuzu geliştirilmesi danışmanlık hizmetleri ile merkezde teknik kapasite oluşturulması ve personelin kabiliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
İmza töreninde konuşan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Ajansın TR83 Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Son yıllarda bu alanda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Dicle, “Bölgesel kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda girişimcilik alanında sunduğumuz finansal ve teknik desteklerin, yerel düzeyde etkili sonuçlar doğurması için paydaşların iş birliği büyük önem taşıyor. Turhal Belediyesi’nin hayata geçireceği bu merkezin, başarılı projelere öncülük edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural ise merkezin, bölge ekonomisinin güçlenmesine ve girişimcilerin önünü açacak bir yapı haline gelmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
14 Ağustos, 2025 14:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YRP İl Başkanı İsmail Özer’den Düşük Maaş Artışlarına Eleştiri

Yeniden Refah Partisi (YRP) Karabük İl Başkanı İsmail Özer, memur ve emeklilere yapılan düşük maaş artışlarını eleştirerek, yapılan düzenlemelerin “zam değil sadaka” niteliğinde olduğunu söyledi.

Özer yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin maaş artışlarını esefle karşıladıklarını belirterek

"Üzülerek görüyoruz ki, memura ve emekliye verilen, zam değil sadakadır.

İsrafa, şatafata geldiğinde ek vergiler koyarak parayı bulan Hükümet, sıra memura, emekliye geldiğinde adaletsiz ve merhametsiz davranmayı tercih ediyor.

İtibardan tasarruf olmaz diyen iktidara hatırlatıyoruz: İtibar, israfta değil adaleti tesis etmektedir.

Hem faizlerin hem de enflasyonun çift hane olduğu Türkiye’de, çalışanların tek haneli maaş artışıyla enflasyona ezdirilmesi zulümdür.

Esasında enflasyon oranının altında kalan artışlar gerçekte maaşların artması değil erimesidir.

Sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen imtiyazlı holdinglere vergi afları, ballı ihaleler, yatırım indirimleri, kur farklarıyla milyar dolarları akıtan Hükümetin sıra ücretlilere geldiğinde kemer sıkması kabul edilemez.

Eşit işe eşit ücret, çalışanların anayasal hakkıdır. 54.Hükümet döneminde uygulanmış ve başarı sağlanmıştır. O dönemde memur ve emekli enflasyonun çok üzerinde muazzam maaş artışları ile rahatlatılmıştır.

Gelir dağılımında adaletin sağlanması, ücretlerde dengenin kurulması yine mümkündür.

Yeni vergiler koymadan, ek vergiler ihdas etmeden, üretimi artırarak, milli kaynak paketleriyle kaynak üreterek, kamudaki israf ve imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarımı önlenerek, vergiyi tabandan tavana yayarak ve ‘önce millet’ anlayışıyla adalet sağlanabilir.

Görüyoruz ki, bu adımların atılması, adaletin sağlanması mevcut yorgun iktidarla artık imkansızdır. Bu çerçevede, Memur-Sen öncülüğünde ülke genelinde başlatılan “Yetersiz Teklife Hayır” eylemlerini desteklediğimizi, her zaman olduğu gibi çalışanların ve emeklilerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Eşit işe eşit ücretin olduğu, gelirde adaletin, ücrette dengenin sağlandığı bir Türkiye zor değil! Gelir dağılımında ADALET Yeniden Refah’la mümkün" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin