Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Kasım, 2017 14:05 tarihinde yayınlandı
0

Öğretmenlere “Atık Pil ve Geri Dönüşümü” Semineri

Karabük Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve öğrencilerin daha duyarlı olmalarını sağlamak adına TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) işbirliği ile il genelinde bulunan okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlatırken, bu kapsamda öğretmenlere yönelik  “Atık Pil ve Geri Dönüşümü” bilgilendirme ve farkındalık oluşturma semineri verildi.

Kent Meydanı Nikah ve Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, TAP Derneği yetkilisi tarafından eğitimcilere atık pillerin zararları ve doğaya bırakıldığında verdiği tahribat anlatılarak, okullarda da bu seminerden edinilen bilgilerin öğrencilere aktarılmasını istedi.

Kirliliğin temizlenmesi yerine kirliliği önlemenin öncelikli hedefleri olduğunun altını çizen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Çevre ile ilgili ne kadar bilinçli ve duyarlı bir toplum olursak, hem ekonomimize katkı sağlamış oluruz, hem de çevremizin ve insanımızın sağlığını korumuş oluruz. Geri dönüşüm hayatımızın bir parçası. Bunun birey olarak insani bir vazifemiz olduğu, bugüne ve geleceğimize sahip çıkmanın yolunun kaynaklarımızı ve doğayı korumaktan geçtiği, gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmanın bizim sorumluluğumuzda olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Evlerde, işyerlerinde, ulaşımda, sanayide kısaca hayatın her aşamasında önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Atık pillerin, diğer atıklarla karıştırılmaması ve ayrı olarak toplanıp çevreye zararının engellenmesi germektedir” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin