Öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibi hem öğretti hem eğlendirdi
Karabük’te ilkokul öğrencileri, öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibinin sergilediği oyunlarla hem eğlendiler hem de görgü kurallarını öğrendiler.
‘Eğitim Kenti Karabük’ projesinin değerler eğitimi bünyesinde ilkokul öğrencilerine görgü kuralları tiyatro yoluyla aktarıldı. Kentteki farklı okullarda görevli öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibinin sergilediği oyunlarla minik öğrencilerin küçük yaştan itibaren birbirlerine saygı duymalarını ve değer vermelerini sağlamak amaçlandı. Tiyatro yolu ile öğrenciler hem görgü kurallarını öğrenirken hem de doyasıya eğlendiler.
Karabük Valiliğinin onayı ile proje sorumlusu Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabahat Güven ve Kartaltepe İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Zeynep Yanar yönetmenliğinde oynanan 4 perdelik oyunla öğrencilere öğrendiklerini hayatlarında davranışlarına yansıtıp, örnek birey olmalarını sağlamak, görgülü kuralları ışığında iyi öğrenci, iyi insan yetiştirmek hedeflendi.
Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabahat Güven, "Sosyal hayatın içinde bireyler küçük yaştan itibaren birbirlerine saygı duymayı ve değer vermeyi görgü kuralları ile öğrenirler. Ancak çocuklar bu kuralları öğrenmekte ve benimsemekte güçlük çektiklerini gözlemledik. Bizde Karabük Valiliği onayı ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün izni ile beş yıllık bir proje yazdık" dedi.
Bunun için Karabük'teki öğretmenlerden oluşan bir çocuk tiyatrosu kurduklarını belirten Güven, "Elli adet görgü kuralı belirledik. Bu sene dört görgü kuralı ile ilgili oyun yazdık. Bunlar selamlaşma, sahip olduklarınla övünmemek, şikayet etme davranışı ve güzel sözler söyleme. Burada beni heyecanlandıran oyunları öğretmen arkadaşların yazmış ve yine öğretmen arkadaşların oynamış olmalarıdır" diye konuştu.
AFAD: “Orman yangınları ile mücadele kapsamında 5 bin 400 personel, 119 hava aracı, bin 537 kara aracı görev yapmaktadır”
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye'nin çeşitli noktalarında meydana gelen yangınlarla mücadele kapsamında 5 bin 400 personel, 119 hava aracı ve bin 537 kara aracının görev yaptığı açıkladı.
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında, "Karabük, Bursa, Antalya, Mersin, Ankara, Kahramanmaraş ve Bursa illerimiz başta olmak üzere ülkemizin birçok farklı yerleşim yerinde meydana gelen orman yangınlarını kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmaları, Orman Teşkilatımız başta olmak üzere, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız tarafından yoğun ve aralıksız bir şekilde havadan ve karadan sürdürülmektedir. Bahse konu orman yangınları ile mücadele kapsamında; 5 bin 400 personel 119 hava aracı bin 537 kara aracı görev yapmaktadır" ifadeleri kullandı. AFAD Başkanlığının süreci takip ettiği ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Ulusal Orman Yangınları Müdahale Planı kapsamında Orman Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde çalışmalarında devam ettiği bildirildi. 20 - 26 Temmuz tarihleri arasında olası risklerin önüne geçmek amacıyla; 10 ilde meydana gelen yangınlarda 53 yerleşim biriminde vatandaşlar güvenli bölgelere alındı. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Antalya, Uşak, Sakarya ve Karabük illerinde toplam 8 bin 269 küçükbaş ve büyükbaş hayvan güvenli bölgeye alındı. Karabük, Sakarya, Bilecik, Antalya, Mersin, Uşak ve Kahramanmaraş'ta 56 konut, 4 ahır, 9 samanlık ve 10 depo için hasar tespiti yapıldı. Gün içinde Ankara'nın Çankaya ilçesi Eymir Gölü mevkiinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmalarını yerinde takip etmek ve koordinasyona destek sağlamak üzere AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte, olay bölgesine intikal etti. Görevli ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı.