Öğretmen ve minik kalpler, kimsesiz vatandaşlar için kolları sıvadı - Karabük Haber Postası
ogretmen ve minik kalpler kimsesiz vatandaslar icin kollari sivadi 2wJ2ebT8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğretmen ve minik kalpler, kimsesiz vatandaşlar için kolları sıvadı

Bolu’da ilkokul öğrencileri Ramazan ayı münasebetiyle kimsesiz vatandaşlara dağıtmak için Ramazan pidesi üretti.

Bolu Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nce “Kültürüne Kıymet Katan Çocuklar” projesi kapsamında ilkokul öğrencileri ve öğretmenler, Abant İzzet Baysal Mesleksel ve Teknik okulunun mutfağında Ramazan pidesi yaptı. Ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak ve paylaşma kültürünü pekiştirmek emeliyle 33 öğretmen 823 öğrenciyle yürütülen projede, öğretmenleriyle birlikte hamur yoğuran, pide şekillendiren ve fırına veren öğrenciler, hazırladıkları pidelerden birini aileleriyle paylaşmak üzere aldı, başkasını ise gereksinim sahiplerine ulaştırılmak üzere bıraktı.

“İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bağışlayacaklar”

Etkinlik hakkında bilgi veren Bolu Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Fatih Öncü, “Bugün burada, ’Kültürüne Bedel Katan Çocuklar’ projesi kapsamında öğretmenlerimiz örnek bir yardımlaşma sergiliyor. Proje kapsamında 33 öğretmenimiz ve yaklaşık 850 öğrencimiz yer alıyor. Bugün de öğretmenlerimiz, bu proje çerçevesinde ikişer pide üretecekler. Pidelerden birini kendi meskenlerine götürecekler, başkasını ise gereksinim sahiplerine ulaştırmak üzere bağışlayacaklar” dedi.

“Ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz”

Böyle bir aktifliğe mesken sahibi yapmanın memnunluğunu yaşadıklarını söyleyen İzzet Baysal Abant Turizm Meslek Lisesi Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural, “Bugün burada öğretmen arkadaşlarımız pide yapıyorlar ve biz de onlara mesken sahipliği yapıyoruz. Ustalarımız gerekli hazırlıkları yaptı, alan şeflerimiz ve atölye şeflerimiz de onlara eşlik etti. Ayrıyeten ’minik şefler’ de pide yapan kümenin içerisinde yer alarak aktifliğe farklı bir renk kattı. Münasebetiyle yediden yetmişe, küçük yaş kümelerinden yetişkinlere kadar eğitim veriyoruz. Ramazan’ın manevi ikliminden ve lezzetinden insanımızın yararlanması için hem eğitim hem de yardımlaşma ismine bu türlü hoş etkinliklere konut sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada toplam 35 pide üretilecek. Öğretmen arkadaşlarımız ikişer pide yaptılar. Pidelerden birini muhtaçlık sahiplerine ulaştıracaklar, oburunu ise minik şefler ile paylaşacaklar” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin