Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ocak, 2018 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Öğrencilerde Yarıyıl  Tatili Heyecanı

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. İl genelinde 37 bin 530 öğrenci ilk dönemi tamamladı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi  5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İl genelinde 188 okulda  3.232 okul öncesi çocuk da dâhil olmak üzere 37. 530 öğrenci, 3.176 öğretmen ve yönetici için yarıyıl tatili başladı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi münasebetiyle Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji ve Kartaltepe İlköğretim Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Vali Kemal Çeber beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ile birlikte TED Kolejinde karne dağıtım törenine katıldı. 1. Sınıf öğrencilerin ilk karne heyacanına ortak olarak karnelerini veren Vali Kemal Çeber daha sonra 7/A sınıfına geçerek oğlu Kerem Çeber ve arkadaşlarının karnelerini verdi.

Daha sonra Kartaltepe İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine katılan Vali Kemal Çeber’e, Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Fikret Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İş-Kur İl Müdürü Coşkun Güven, öğretmenler ve öğrenci velileri eşlik etti.

İlk olarak anasınıfı öğrencilerinin karnelerini veren Vali Çeber’e öğrenciler kendilerinin hazırladığı gül temalı sınıfımıza hoşgeldiniz kartını verdiler.

Vali Kemal Çeber’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen “Kardeş Okul, Hami Kurum Projesi” kapsamında İş-Kur İl Müdürlüğünün kardeş okulu olan Kartaltepe İlk ve Ortaokulu ile Kayabaşı İlk ve Ortaokulu arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“Ben Büyüyünce” konulu 1,2,3 ve 4. Sınıf öğrenciler arasında resim, 5 ve 6. sınıflar arasında şiir dalında, “İş’te İş Güvenliği” konulu 7 ve 8. Sınıflar arasında resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Çeber, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi.

1/A sınıfının karnelerini dağıtan Vali Çeber, “İlimizde öğrenim gören yaklaşık 40 bin öğrencimiz var.Onlar için bugün özel ve güzel bir gün. Bizde mümkün olduğu kadar çok okul ve öğrencimizi ziyaret ederek bugüne eşlik etmek istedik. Çocuklarımız 3-4 aydır yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdiler. Karabük’te çok başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz 2 hafta dinlenecekler, onların çok arzu ettikleri kar tatilini kar yağmadığı için veremedik ama biz kar yağması için bol bol dua ediyoruz. İkinci dönem için de boş durmayacağız ve hazırlanacağız, varsa eksikliklerimizi gidereceğiz. İnşallah aynı başarıyla, mutlulukla ikinci yarıyı da tamamlayacağız.”diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin