Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2022 12:57 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenciler Stajlarını Slovenya’da Tamamlayacak

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Erasmus+ Mesleki Akreditasyon Projesi çerçevesinde Slovenya’ya gidecek olan 2 refakatçi öğretmen ve 8 öğrenciyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda ağırladı.
Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden oluşan kafile Hasta ve Yaşlı Bakımı Stajı alanında 20 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek stajla eğitimlerini tamamlayacak.
İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürümüz Adnan Cansız, Proje İl Koordinatörü Mahir Emre Doğuş’un hazır bulunduğu programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, katılımcılar ile bir süre sohbet etti.
Nevzat Akbaş, Erasmus+ hareketliliği çerçevesinde staj eğitimlerini Slovenya’da tamamlayacak kafileye, “Proje çerçevesinde staj yaptığınız yerlerde güzel ve farklı deneyimler kazanacaksınız. Ben sizlerden bu deneyimi yaşamanızı ve hayata yeni bir pencereden bakmanızı istiyorum. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Karabük’ün Avrupa Birliği projeleri konusunda iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Akbaş, “Amacımız özellikle meslekî ve teknik okullarımızda öğrencilerimizin kendilerini değerlendirme, görme, farklı uygulamaları karşılaştırma ve öğrenci motivasyonunu artırmak gibi önemli neticelerine şahit olduğumuz proje sayısını artırmaktır. Avrupa’nın farklı ülkelerine proje çalışmaları için öğretmen ve öğrencilerimizi gönderiyoruz. Erasmus+ projesi çerçevesinde öğrencilerimiz yurtdışı deneyimi kazanıyor, dil becerilerini geliştiriyor, orada gördükleriyle mevcut deneyimlerini harmanlayarak kendilerine öncelik tanıma, kendilerine sunulan imkânların farkına varma ve farklı kültürleri yakından tanıma fırsatını buluyorlar” ifadelerine yer verdi.
Program hareketliliğe katılacak öğrencilere valiz, sırt çantası, önlük ve koruyucu ekipmanlarının teslim edilmesiyle son buldu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tunelde feci kaza motosiklet surucusu hayatini kaybetti RLwx6jlq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Tünelde feci kaza: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Artvin’de tünelde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 26 yaşındaki Asım Özdemir yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

Artvin’in Borçka ile Murgul ilçelerini birbirine bağlayan kara yolundaki tünelde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Dün gece saatlerinde yaşanan kazada, R. Kumaş idaresinde ki 08 ABK 961 plakalı otomobil ile Asım Özdemir (26) idaresindeki motosiklet çarpıştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde motosiklet sürücüsü Asım Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada otomobilde bulunan R. Kumaş (73) E. Kumaş (71) ise yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Asım Özdemir’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürüldü.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin