BARTIN Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünce organize edilen, Küre Dağları Sonbahar Fotoğraf ve Kültür Gezisi’nde çekilen fotoğraflar öğretmen ve öğrencilere sunuldu.
Bartın Epçiler Ortaokulu’nda bulunan öğretmen ve öğrencilere biyolojik çeşitlilik ve biyo kaçakçılık eğitimlerinin yanı sıra Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü’nce organize edilen, Türkiye’nin en önemli doğa fotoğrafçılarından Ali İhsan Gökçen’in rehberliğinde çeşitli illerden gelen 200’e yakın doğa fotoğrafçıların katılımıyla Küre Dağları Sonbahar Fotoğraf ve Kültür Gezisi’nde çekilen fotoğraflar Küre Dağları Milli Park görevlileri tarafından sunuldu. Yapılan etkinliğe Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, Küre Dağları Milli Park Mühendisleri Serpil Tekebaş, Yemilhan Atılgan ve Editör Sinan Yıldız katıldı.
Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman öğrencilere yaptığı konuşmada, “Saygıdeğer öğrencilerimiz sizlerden emanet aldığımız doğayı sizlerinde çocuklarınıza daha iyi şekilde bırakmanız dileği ile Küre Dağları’nın sonbahar renkleri ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Epçiler Ortaokulu Müdürü Salih Musa ise yapılan etkinlikten memnuniyetlerini ifade ederek, bu tür etkinliklerin öğrencilerde kalıcı etkisi olduğunu, daha farklı yerlerde daha çok yapılması gerektiğini söyledi.


Öğrenciler Sonbahar Renkleriyle Buluştu
Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği
Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetleri kapsayan İş Birliği ve Tanıtım Protokolü imzalandı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, beraberindeki heyetle birlikte Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Kastamonu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. M. Onur Hasdedeoğlu, YEE Türkçe Öğretimi Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emrah Boylu ve Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Fatih Demirel katıldı.
Ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yürütülebilecek ortak çalışmalar ve iş birliği imkanları ele alındı. Görüşmelerde Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi, uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler ile eğitim ve kültür alanlarındaki iş birlikleri değerlendirildi. Görüşmelerin ardından Kastamonu Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında iş birliği ve tanıtım protokolü imzalandı.
Protokol çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsünün eğitim, araştırma-geliştirme, ölçme-değerlendirme ve kültürel faaliyetlerine akademik destek sağlayacak. Yunus Emre Enstitüsü ise üniversiteye dijital materyal, eğitim kaynakları ve teknolojik altyapı desteği sunacak. Ayrıca TÖMER bünyesinde yürütülecek faaliyetlere de katkı sağlanacak. Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarının, Yunus Emre Enstitüsünün sertifika programları, sınavlar ve uluslararası nitelikteki eğitim faaliyetlerinden daha geniş ölçüde yararlanmasının hedeflendiği belirtildi.
İmza töreninin ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


