Öğrenciler Satranç Turnuvasında - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2015 07:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler Satranç Turnuvasında

BARTIN’da 145 öğrencinin katıldığı satranç turnuvası başladı.Bartın istiklal İlkokul’unda ‘Elma Şekeri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilen turnuvaya Bartın ve bölge illerden toplam 145 öğrenci katılıyor.
Turnuvaya katılımın yoğun olduğunu söyleyen İstiklal İlkokulu Müdürü Taner Evren, “Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte yapılan Bartın Federasyonu ve İstiklal İlköğretim okulu ‘Elma Şekeri’ etkinlikleri çerçevesinde Türkiye çapında bir satranç turnuvası gerçekleştiriyoruz. Turnuvaya Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Düzce tarafından katılım oldukça yoğun. Satranç turnuvası 3 kategoride yapılıyor. Açıkta 17, yıldızlarda 41, küçüklerde de 87 sporcu turnuvada yarışıyor. Turnuvanın sonunda birinci olan arkadaşımıza çeyrek altın, ikincilere gram altın, üçüncülere ise gram yarım altın hediyelerimiz olacaktır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kamyonetin carpip 16 metre savurdugu adam kurtarilamadi iemeMS3d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mart, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kamyonetin çarpıp 16 metre savurduğu adam kurtarılamadı

Samsun’da kamyonetin çarpması sonucu 16 metre savrulan 45 yaşındaki Mehmet Altunkaya, yoğun bakımdaki 10 günlük hayat mücadelesini kaybetti.

Kaza, 13 Mart’ta Atakum ilçesi Körfez Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı ile 5051. Sokak kesişiminde saat 19.20’de meydana geldi. Çöplerden plastik toplayarak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Mehmet Altunkaya, kendisine çarpan kamyonetin etkisiyle yoldan 16 metre savrularak ağır yaralandı. Aracın çarpmasıyla kalbi duran Altunkaya’nın kafatası, omuriliği ve birçok kemiği kırıldı, bacaklarındaki deri ise kemikten ayrıldı. Ağır yaralanan Altunkaya, sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapılarak hayata döndürülürken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. 10 gündür yaşam mücadelesi veren Altunkaya, bugün hayata gözlerini yumdu.

Kazaya karışan kamyonetin sürücüsü S.S. (27), Atakum Şehit Recep Tokur Polis Merkezi’nde şüpheli sıfatıyla olayla ilgili verdiği ifadesinde, yolda seyir halindeyken Mehmet Altunkaya’nın aniden yola atladığını, kornaya bastığını ancak duramayarak şahsa çarptığını, frene basma vaktinin olmadığını, şahsa aracın sağ tarafıyla vurduktan sonra aracını durdurarak yanına gidip yardımcı olduğunu ve suçunun olmadığını savunmuştu.

Mehmet Altunkaya’nın eşi Zübeyde Altunkaya (42), eşinin bugün hayatını kaybettiğini, cenazesinin yarın ikindi namazını müteakip Terme ilçesinin Hüseyinmescid Mahallesi’nde aile mezarlığına defnedileceğini söyledi.

Acılı eş Zübeyde Altunkaya, çok büyük üzüntü içerisinde olduğunu, 10 yaşında yüzde 96 zihinsel engelli oğlunun babasının öldüğünü anlamadığını ve hala babasını yanına çağırdığını, eşine çarpıp ölümüne sebep olan S.S.’nin ise serbest olduğunu belirterek adalet istediğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin