Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ocak, 2022 13:32 tarihinde yayınlandı
0

OGM Karabük’te Personel Alacak

Orman Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 74 daimi personel alımı yapacak.   Karabük İŞKUR’dan yapılan açıklamaya göre;  Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Orman Genel Müdürlüğü 44 engelli ve 30 eski hükümlü ya da Terörle Mücadelede Yaralanan (TMY) statüsünde ülke genelinde77 personel alacağını duyurdu. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Karabük için 3 engelli ve 2 eski hükümlü/TMY olmak üzere toplamda 5 kontenjan ayrıldı.

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için başvuru da bulunmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden 24 Ocak -28 Ocak tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak isteyen engelli adaylar büro memuru olarak görev yapacak. Bununla beraber eski hükümlü ya da terörle mücadelede yaralanmış adaylar ise orman işçisi olarak görevlendirilecek.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Orman Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmak isteyen adaylar ilan tarihinden itibaren İŞKUR’un internet şubesinden başvuruda bulunabilecek. Bununla beraber adaylar Alo 170 hattı üzerinden ve İŞKUR Karabük Şubesi’nden de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İŞKUR’a yapılan başvuruların ardından Orman Genel Müdürlüğü alınacak personelin dört (4) katı kadar kişi belirlemek için noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirecek. Bununla beraber engelli personel alımında asil ve yedekler kura sonucunda belirlenecek. Beden işçisi olarak Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışmak isteyen adaylar için kura çekilisinin sonrasında sınava tabi tutulacak.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan kura çekilişleri 8 -13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar kura çekilişlerinin net tarihini  www.ogm.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Orman Genel Müdürlüğü’nde Çalışmak İsteyen Adaylar İçin Genel Şartlar İse Şu Şekilde;

1.İstihdam edilecek engelli statüsündeki daimi işçiler 4857 sayılı iş kanununa tabi olarak çalıştırılacaktır.

2.2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

  1. Başvuru süresinin son tarihi itibarı ile 18 yaşını tamamlamış olmak,

4.Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

6.Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

7.Başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,

8.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

9.İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen yerleşim biriminde/birimlerinde ikamet ediyor olmak,

  1. Her aday, yalnızca bir meslek koluna başvuru yapabilecektir,
  2. Adayların engellilik durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekir,

12.Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adaylar ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan arşiv araştırması sonucu Genel Şartlar 4 üncü maddesinde yer alan suç unsurlarını taşıdıkları anlaşılanların başvuruları, alım sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

13.Kura çekimi 08.02.2022 – 13.02.2022  tarihleri arasında olacaktır. Kuranın net tarihi ilgili bölge müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanacaktır. Orman Bölge müdürlüklerinin internet sitelerine www.ogm.gov.tr den ulaşabilirsiniz.

14.Adaylardan istenecek evraklar, evrak teslim tarihleri, sınav yeri, sınav tarihi ve İşe alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Orman Bölge Müdürlükleri internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

ENGELLİ ADAYLAR İSTENEN İSTENEN ÖZEL ŞARTLAR

  1. MEB onaylı; Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası, Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası, İnsan Kaynakları Sertifikası, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası, Halkla İlişkiler Sertifikası, Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası, Genel Muhasebe Sertifikası, Çağrı Merkezi Sertifikası belgelerin en az bir tanesine sahip olmak.

2.En az Lise mezunu olmak.

3.Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 40 yaşından gün almamış olmak.

ESKİ HÜKÜMLÜ YA DA TMY STATÜSÜNDE ADAYLAR İÇİN İSTENEN ÖZEL ŞARTLAR İSE ŞU ŞEKİLDE;

1.En az ilköğretim mezunu olmak,

2.Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak, (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

3.Başvuru süresinin ilk günü itibarı ile 35 yaşından gün almamış olmak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Mayıs, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de sağlık eğitiminin kalitesi tescillendi

Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite edildi.

Karabük Üniversitesinde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 2 yıl süreyle akreditasyona layık görüldü.

MEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine göre, programın eğitim-öğretim süreçleri, akademik kadro yapısı, uygulama imkânları ve mesleki yeterlilik çıktıları belirlenen kalite standartlarını karşıladı. Bu kapsamda programın ulusal düzeyde tanınırlığı ve güvenilirliği de tescillenmiş oldu.

Değerlendirme sürecinde programın sektörel ihtiyaçlara uygunluğu ve öğrencilere kazandırdığı uygulamalı eğitim olanakları da dikkate alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akreditasyon sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üniversitenin kalite odaklı eğitim anlayışını güçlendirmeye devam ettiğini belirterek, sağlık alanında yetiştirilen nitelikli insan kaynağının önemine dikkat çekti. Kırışık, İlk ve Acil Yardım Programının aldığı akreditasyonun hem öğrencilerin mesleki yetkinliklerine hem de mezunların istihdam olanaklarına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi, yürüttüğü akreditasyon çalışmalarıyla eğitimde kalite güvencesini artırmayı ve öğrencilerine ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim sunmayı hedefliyor. Üniversite, farklı programlarda da akreditasyon süreçlerini sürdürerek akademik gelişimini güçlendirmeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin