karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
oftan senegale balikci teknesi ihracati yHcSRx7L
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Of’tan Senegal’e balıkçı teknesi ihracatı

Trabzon’un Of ilçesinde yol ve dere kenarındaki küçük bir tersanede üretilen özel tasarımlı balıkçı teknesi Senegal’e ihraç edilecek.
Of’ta derme çatma mütevazi tersanelerinde tasarımı kendilerine ait olan gemiler ürettiklerini belirten Zafer Dinç, son olarak yaptıkları bir balıkçı teknesinin Senegal’e gönderileceğini belirterek bu siparişin Of’tan yurt dışına gerçekleştirecek ilk tekne ihracatı olacağını söyledi.
Ürettikleri teknelerin yalnızca yurt dışına değil, Türkiye’nin farklı bölgelerine de gönderildiğini belirten Dinç, denizde hareket edebilecek her türlü aracın imalatını yapabilecek kapasiteye sahip olduklarını vurguladı. Yurt dışından tercih edilmelerinin en önemli nedeninin kaliteli işçilik olduğunu dile getiren Dinç, "Buraya 100 metrelik gemi sığdırsak onu bile yaparız. Yeter ki imkân olsun" dedi.

"Teknenin burun kısmı okyanusun sert dalgalarına dayanaklı"
Senegal’de okyanus balıkçılığında kullanılacak olan teknenin açık deniz şartlarına uygun şekilde tasarlandığını ifade eden Dinç, "Tasarımı bize ait olan tekne Senegal’e gidecek. Yurt dışından aldığımız sipariş olarak inşallah ilk ihracatımız olacak. Okyanusta balıkçılık yapılacağından açık denizlere dayanıklı olmasını düşünerek tasarımını da ona göre yaptık. Bu balıkçı teknesi diğerlerinden daha farklı. Burun kısmı sert dalgalara dayanıklı bir şekilde imal ediliyor. Dolayısıyla uzunluğu, yüksekliği, genişliği müşterinin tercihine göre değişiyor. Burada imal ettiğimiz tekneleri Türkiye’nin farklı yerlerine de gönderiyoruz" diye konuştu.

"Denizde hareket edecek her şeyi yaparız; Yeter ki imkan olsun"
Denizde hareket edebilecek her türlü aracı imal edebileceklerine dikkat çeken Dinç, "Denizde hareket edebilecek her türlü aracı imal edebiliyoruz. Sürmene bu konuda bir numara diyebiliriz, dünya çapında isim yapmış bir yer. Sürmene’de çok eskilerden beri Osmanlı döneminde de gemilerin bakımı yapılırdı. Daha öncesindeki medeniyetlerde de kullanılıyordu. Biz de Of’ta, memleketimizde böyle bir girişimde bulunduk. İki yıllık bir firmayız. İmkânımız olsa her türlü yüzen gemi ya da her türlü deniz aracını yapma kabiliyetimiz var. Bunun için de yer gerekli, maddi anlamda destek gerekli. Kendi imkânlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Anahtar teslimi hak ediş usulü çalışıyoruz. Buraya 100 metrelik gemi sığdırsak onu bile yaparız. Yeter ki imkânımız olsun. Dolayısıyla her şey yapılır, yeter ki imkân olsun" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda kutsal emanetlere yogun ilgi 1 gunde 10 bin kisi ziyaret etti xpuxvSSp
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu’da kutsal emanetlere yoğun ilgi: 1 günde 10 bin kişi ziyaret etti

Kastamonu’da 99 eser ve kurtsal emanetlerin yer aldığı sergiyi bir günde 10 binden fazla kişi ziyaret etti. Kabe örtüsü ve Ravza-i Mutahhara örtüleri yoğun ilgi görürken, kutsal emanetler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Milli Saraylar Başkanlığı iş birliğinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen "Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri" sergisi, Kastamonu’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. İlk açıldığı saatlerden itibaren vatandaşlardan yoğun ilgi gören sergide, Kabe örtüleri, Ravza-i Mutahhara örtüleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) saç-ı şerifinin yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı müzeler, teberrükat depoları ve vakıf kayıtları arşivinden seçilen kutsal emanetler ile taşınır vakıf kültür varlıkları yer alıyor. Toplam 99 vakıf eseri ve kutsal emanetlerin yer aldığı sergi, ziyaretçilere hem tarihi hem de manevi bir yolculuk sunuyor.
İlk kez Kastamonu’da 23 Ağustos Spor Salonunda sergilenen Kabe örtüleri ve Ravza-i Mutahhara örtüleri, davetlilerden yoğun ilgi gördü. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) Saç-ı Şerifi’nin de sergilendiği bölümde davetliler gözyaşlarımı tutamadı.

"Dünden itibaren tahminen 10 binden fazla kişi sergiyi ziyaret etti"
Vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu ifade eden Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Vatandaşlarımız 2 gündür sergiyi büyük bir heyecanla kalabalık ve coşku halinde ziyaret ediyorlar. Burada muhteşem eserler var. Burada kimliğimiz, tarihimiz var. Osmanlı padişahlarının kendi yaptıkları hat sanatını görüyoruz. Osmanlı Devleti’ne ait sancaklar var. Arkamızda Kabe’nin giriş kapısı örtüsü var, 2. Mahmut döneminde yapılmıştır. Aynı zamanda Ravza-i var. Yine Osmanlı Dönemine ait Kabe’nin bakımı için gönderilen birtakım paralar, altın sikkelerin gönderildiği keseler var. Aynı şekilde Hırka-i Şerif gibi Peygamber Efendimize(Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait örnekler var. Bunun dışında birçok hat sanatı var ve çeşitli eserler var. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı bu eserleri özenle seçmişler. Vatandaşlarımızın ilgisine sunmuşlar. Vatandaşlarımızdan burayı ziyaret etmelerini hararetle öneririm. Güzel bir sergi bizde mutluyuz. Buna ev sahipliği yaptığımız için şu ana kadar tahmini olarak ancak söyleyebiliyoruz. Kastamonu’da şu kalabalığı gördüğünüz üzere en az 10 bin kişi ziyaret etmiştir. Sadece dün itibariyle, bugün akşama kadar sayının daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

"Sergiyi görmekten çok mutlu oldum"
Sergiyi ziyaret eden Muhittin Sarıoğlu ise, "Sergiyi çok güzel buldum. Allah getirenlerden ve herkesten razı olsun. Böyle bir şeyleri insanların görmesi çok mutlu ve cenabı Allah herkese böyle yerler nasip eylesin. Bunlar Allah’ın Kur’an’ları, Allah’ım nasip etmiş buraya getirmişler. Çok memnunum, çok mutlu oldum. O kadar heyecanlandım ki çok heyecanlandım. Çok iyi gördüm, çok iyi oldu. Nereden geldiyse Allah şu mübarek günde bir değil, bin kere Allah razı olsun getirenlerden ve millete gösterdiklerinden çok mutlu oldum" diye konuştu.

"Heyecanla geziyorum"
Sergiyi gezen Kastamonu PTT Merkez Müdür Vekili Hale Çapkan da, "Çok güzel, çok duygulandım. Kastamonu için çok güzel bir organizasyon olmuş. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Çok duygu yüklü bir ortam, hepsini tek tek incelemek ve gezmek istiyorum. Şu anda daha yeni geziyorum. Kabe örtüsünü görünce zaten direk dua ettim. Rabbim orayı canlı canlı görebilmeyi bize de nasip et, diye çok duygulandım. Daha Sakalı Şerif var bildiğim kadarıyla, daha tam gezemedim, heyecanla geziyorum" şeklinde konuştu.

6 şehirde sergilenecek
Ramazan ayı boyunca 6 şehirde ziyaretçilerle buluşacak serginin Erzurum ve Tokat’ın ardından üçüncü durağı Kastamonu oldu. Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi, Kastamonu’daki programının ardından Sivas, Malatya ve Kayseri’de de vatandaşlarla buluşacak. Sergi, bugün saat 23.00’e kadar 23 Ağustos Spor Salonunda açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin