ODA SEÇİMLERİ BÖLGECİLİĞİN GÖLGESİNDE Mİ YAPILACAK? - Karabük Haber Postası
YESIL 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Aralık, 2025 09:28 tarihinde yayınlandı
0
0

ODA SEÇİMLERİ BÖLGECİLİĞİN GÖLGESİNDE Mİ YAPILACAK?

Karabük’te 2026 Ocak ayında başlayacak ve yaklaşık üç ay sürmesi beklenen Esnaf Odaları seçimleri öncesi, adayların seçim çalışmalarında bölgecilik unsurlarını ön plana çıkardığı iddiaları tartışma yaratıyor. Özellikle Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yarışında bu durumun belirgin şekilde hissedildiği ifade ediliyor.

2026 Yılı Ocak ayında başlayarak üç ay boyunca sürecek olan Karabük’teki Esnaf Odaları seçimleri yaklaşırken, şehirde “bölgecilik” tartışmaları yeniden alevlendi. Özellikle Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı yarışında bölge ayrımının gölgesinde bir seçim atmosferinin oluştuğu ifade ediliyor.

YILDIRAY YILDIRIM’A KARŞI TEK ADAY ALİ RIZA GÖKÇEKLİ

Ocak ayında yapılacak olan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde  Mevcut Başkan Yıldıray Yıldırım’ın karşısına bu dönemde  tek aday olarak çıkan Ali Rıza Gökçekli, dört yıl önce de aynı göreve talip olmuş ancak seçimi kaybetmişti. Aynı zamanda Çankırılılar Derneği’nin başkanlığını yürüten Gökçekli’nin, seçim kampanyasını özellikle Ovacık ve Eskipazar kökenli esnaflar üzerinden şekillendirdiği iddia ediliyor.

Şehrin il olmadan önce Eskipazar ve Ovacık’ın Çankırı’ya bağlı olmasını seçim stratejisinde avantaj olarak kullandığı öne sürülen Gökçekli’nin, bu iki ilçedeki hemşeri dernekleriyle yakın temas kurarak oy desteği talep ettiği belirtiliyor.

GÖKÇEKLİ: “SİYASET YILDIRIM’IN ARKASINDA”

Seçim süreci boyunca zaman zaman sert açıklamalarda bulunan Gökçekli, geçtiğimiz günlerde mevcut başkan Yıldıray Yıldırım’ı “siyaseti yanına almakla” suçlamış ve Yıldırım’ın arkasında siyasi bir destek olduğu yönünde bir algı oluşturmaya çalışmıştı.

Ancak gelinen noktada Gökçekli’nin kendisinin de bölgesel aidiyetleri ön plana çıkararak yürüttüğü çalışmalar tartışma konusu olmuş durumda. İddialara göre Gökçekli, Ovacık ve Eskipazar’da faaliyet gösteren bazı dernek başkanlarıyla toplantılar yaparak, dernek üyesi esnaflardan oy talebinde bulunuyor.

“BÖLGECİLİK, ODA SEÇİMLERİNİ GÖLGELEYEBİLİR” ENDİŞESİ

Karabük’teki bazı esnaflar, seçim sürecinin giderek “kim hangi bölgeden?” sorusuna indirgenmesinden rahatsız olduğunu ifade ediyor. Şehrin tamamına hizmet vermesi gereken Oda yönetimlerinin, bölgesel ayrım üzerinden şekillenmesinin esnaf camiasında huzursuzluk yarattığı belirtiliyor.

Sektör temsilcileri, esnafın gerçek sorunlarının geri planda kalmasından endişe ederken, bölgecilik üzerinden yürütülen söylemlerin seçim atmosferini gereksiz şekilde sertleştirebileceğini dile getiriyor.

SEÇİM YAKLAŞIRKEN GERİLİM ARTIYOR

2026 Ocak-Mart döneminde yapılacak Esnaf Odaları seçimlerinin, bu tartışmalar gölgesinde daha da hareketli geçmesi bekleniyor. Şehrin ticari hayatında önemli bir rol üstlenen odaların yönetimini belirleyecek seçimlerin, esnafın birliğini güçlendirmesi beklenirken, bölgesel ayrışma iddialarının süreci nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vsvssvsv
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdmanyurdu Sahasında 3-1 Galip

Karabük İdmanyurdu Spor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda ağırladığı Artvin Hopaspor’u 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı dengeli geçerken, 29. dakikada Barış Sungur’un golüyle Karabük İdmanyurdu skorda eşitliği sağladı ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, 61. dakikada Kaan Erdoğan’ın golüyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin uzatma dakikalarında sahneye bir kez daha çıkan Erdoğan, 90+2. dakikada kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı.

Karabük İdmanyurdu Spor, karşılaşmayı 3-1 kazanarak taraftarını sevince boğdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin