Reklam
Reklam

“Nesli tükenme tehdidine yakın” olan su samuru Bolu’da görüntülendi

nesli tukenme tehdidine yakin olan su samuru boluda goruntulendi Ge8uqpsL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun Göksu Tabiat Parkı’nda ailesiyle vakit geçiren 14 yaşındaki fotoğraf tutkunu Osman Yekta Bilgili, kuşağı tehlike altında bulunan su samurunu görüntüledi.

Dünya Tabiat ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından “nesli yok olma tehdidine yakın” olarak sınıflandırılan su samuru Bolu’nun Aladağlar bölgesinde yer alan Göksu Tabiat Parkı’nda görüldü. Tabiat Parkı’nda kamp yapan 14 yaşındaki Osman Yekta Bilgili, su samurunun göl üzerinde yüzdüğünü fark etti. Fotoğraf makinesi ile o anları kaydeden Bilgili, sık sık kamp yaptığını su samurunu görünce kayıt almak için heyecanlandığını belirtti.

Kısa müddetliğine su yüzeyine çıkan su samuru, bir mühlet sonra gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Belediyesi Yaz Kurslarına Kayıtlar Başladı

Untitled 1 2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 15:44 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi ve yetişkinlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanması amacıyla düzenlediği yaz kursları için kayıt sürecini başlattı.

6 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurslar kapsamında çocuklar ve yetişkinler için çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Programda özellikle 8-13 yaş arası çocuklara yönelik yüzme kursları dikkat çekiyor. Çarşamba ve cuma günleri yapılacak eğitimlerde çocuklar hem spor yapma hem de yaz tatilini daha verimli değerlendirme fırsatı bulacak.

Karabük Belediyesi Kadın ve Aile Merkezlerinde (KAMER) de yaz dönemi boyunca Kur’an kursları açılacak. Şirinevler, 5000 Evler Cumhuriyet, Belen TOKİ, Karabük ve Kurtuluş mahallelerindeki merkezlerde gerçekleştirilecek kurslarla çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam egzersizleri ise Şirinevler, Ergenekon ve Cumhuriyet mahallelerindeki KAMER merkezlerinde uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaz kurslarıyla her yaştan vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yaz dönemini en verimli şekilde geçirmesi, aynı zamanda yetişkin hemşehrilerimizin de sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Mahallelerimizde hizmet veren KAMER merkezlerimizi adeta birer eğitim ve yaşam yuvasına dönüştürüyoruz. Sınırlı kontenjanlarla düzenlediğimiz kurslarımıza tüm çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yaz kurslarına ilişkin başvuru ve detaylı bilgilere Karabük Belediyesinin internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin