Nenad Bjelica, mesleğinin en kıymetli takımını çalıştırıyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Nenad Bjelica, mesleğinin en kıymetli takımını çalıştırıyor

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, mesleğinin en kıymetli ve en geniş takımını çalıştırıyor.

Trendyol Harika Lig’in 5. haftasında alanında Beşiktaş’ı 3-0 mağlup eden Trabzonspor, haftayı moralli kapattı. Transferin son günlerinde kıymetli isimleri takımına katan bordo-mavililer, ekip bedelini de 135 milyon Euro’ya yükseltti. Karadeniz temsilcisinin teknik yöneticisi Nenad Bjelica ise mesleğinin en kıymetli ve en geniş takımını çalıştırıyor.

Hırvat teknik adamın, 2020-2022 dönemlerinde çalıştırdığı Osijek kadrosu 17 milyon Euro, 2018-2020 dönemlerinde misyon aldığı Dinamo Zagreb 80 milyon Euro, 2016-2018’de başında bulunduğu Lech Poznan 32 milyon Euro, 2014-2015 döneminde teknik yöneticiliğini yaptığı Spezia Calcio 48 milyon Euro, 2013-2014 döneminde teknik işvereni olduğu FK Austria Wien 18 milyon 500 bin Euro, 2010-2013 döneminde çalıştırdığı Wolfsberger de 13 milyon Euro takım bedeline sahipti.

Golcü kimlik

Trabzonspor, Bjelica idaresinde de golcü bir kimliğe büründü. Geçtiğimiz dönemin birinci 5 haftasında 6 gol atıp, 5 gol yiyen bordo-mavililer, bu dönem ise rakip fileleri 11 kere sarsarken, ağlarına 6 gol gördü.

Karadeniz takımında, ligin başı olmasına karşın 8 oyuncu da golle tanıştı. Bakasetas, Bardhi ve Enis Destan 2’şer, Denswill, Bonkoviç, Göktan Gürpüz, Vıica ve Onuachu da 1’er gol kaydettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor super ligin kafa golu rekortmeni oldu S81Zzz5v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, Süper Lig’in ’kafa golü’ rekortmeni oldu

Trendyol Süper Lig’de hücum gücüyle öne çıkan Trabzonspor, attığı 58 golün 20’sini kafa vuruşlarıyla kaydederek, ’bir sezonda en fazla kafa golü atan takım’ ünvanının sahibi oldu. Ligde bu alanda bir önceki rekor 19’ar kafa golüyle yine bordo-mavili takım ve Beşiktaş’a aitti.

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, Galatasaray maçı sonrası oynadığı 3 maçı kazanamadı. Alanyaspor ve Başakşehir ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer Konyaspor’a ise mağlup oldu. Takımın tek golü ise Augusto’nun kafasından geldi. Kafa vuruşlarıyla skor üretmeye devam eden bordo-mavililer, henüz sezon tamamlamadan kafa ile attığı gol sayısını 20’ye çıkardı ve bu alanda Süper Lig’de rekor kırdı.

2.01’lik Onuachu kafa ile daha çok attı

Sakatlığı nedeniyle Alanyaspor maçında forma giyemeyen Paul Onuachu, son 2 haftada Başakşehir ve Konyaspor kalelerini boş geçti. Trabzonspor’un hava toplarındaki üstünlüğünün en önemli etkenlerinden birisi olan 2.01’lik Nijeryalı golcü, 22 golle ligde krallık yarışında zirvede yer alırken, söz konusu gollerin 9’unu kafa ile kaydetti. 6 penaltı golüne imza atan Onuachu, 7 golü ise ayak ile attı.

Onuachu’yu, Augusto takip etti. 5 kafa golü atan Brezilyalı futbolcunun yanı sıra savunmadan hücuma destek veren Nwaiwu 3, Stefan Savic ve Ozan Tufan 1’er gole imza attı. Sezon içinde takımdan ayrılan Sikan da 1 kez kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı.

Gollerin yaklaşık yüzde 34 kafa ile geldi

Uzun boylu ve fiziksel olarak güçlü oyuncularını etkili kullanan Trabzonspor, özellikle duran toplarda ve kenar ortalarında rakip savunmalara zor anlar yaşattı. Hava toplarındaki bu üstünlük, skorlara da yansıdı. Bordo-mavililer birçok maçta kilidi açan ya da sonucu belirleyen golleri kafa vuruşlarıyla buldu. Karadeniz ekibi gollerin yaklaşık yüzde 34’nü hava toplarından buldu.

Rekoru ele geçirdi

Trendyol Süper Lig’de daha önce bir sezonda en fazla kafa golü atan takımlar arasında 2014-2015 sezonunda Trabzonspor ve 2017-2018 sezonunda Beşiktaş, 19’ar golle zirvede yer alıyordu. Bordo-mavililer, bu sezon kaydettiği 20 kafa golüyle söz konusu eşiği aşarak rekorun yeni sahibi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin