Reklam
Reklam

“Nefes Kredisi” KOBİ’ler için yeniden başladı

nefes kredisi kobiler icin yeniden basladi kk9iFMj2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0

KOBİ’lere yönelik finansman takviyesi sağlayan “Nefes Kredisi” uygulaması, TOBB öncülüğünde tekrar hayata geçirildi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, TOBB, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve yedi banka iş birliğiyle sağlanan bu dayanak sayesinde oda üyesi tüm işletmelerin uygun kurallarda krediye erişebileceğini açıkladı.

KOBİ’lere dayanak olmak gayesiyle geçmiş devirde hayata geçirilen Nefes Kredisi uygulaması Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve Kredi Garanti Fonu (KGF), Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank ve Ziraat Katılım iş birliği ile bugünden itibaren tekrar başladı.

KOBİ’ler için değerli bir fırsat

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Yeni Nefes Kredisi’nin, üretim çarklarının dönmeye devam etmesi ve KOBİ’lerin ayakta kalabilmesi açısından son derece kıymetli olduğunu belirtti. KOBİ’lerin, Türkiye iktisadının can damarı olduğunu söz eden Lider Murzioğlu, “Nefes Kredisi, finansmana erişimde zorlanan KOBİ’ler için değerli bir fırsat sunuyor. Bu kaynak, yalnızca firmaları değil, dolaylı olarak üretimi, istihdamı ve ülke iktisadını destekleyecek. Müracaatlar, bugünden itibaren başladı. TOBB Nefes Kredisi’nden bir firma tahsis edilmiş limitler dahilinde, risk durumuna nazaran azami 1 milyon TL ile 2,5 milyon TL aralığında kredi kullanabilecek. Krediler, 6 ay ana para ve faiz ödemesiz, azami 36 ay vadeli olacak. 24 aya kadar vadeli kredilerde yüzde 38 faiz oranı, 24 aydan uzun vadeli kredilerde ise yüzde 37 faiz oranı uygulanacak. Müracaatlarda 5 bin TL müracaat fiyatı, yüzde 0,5 banka kuruluyla, yüzde 1 kefalet komitesi alınacak. Üyelerimiz, TOBB Nefes Kredisi süreçlerinde kullanılmak üzere odamız tarafından fiyatsız olarak verilecek faaliyet dokümanı ile mutabakatlı olan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank ve Ziraat İştirak şubelerine müracaat yapabilecekler. KOBİ’lerimiz için finansmana erişimin en büyük düşüncelerden biri olduğu bir devirde uygulamanın tekrar hayata geçmesinde büyük emekleri olan başta TOBB Liderimiz Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Rektör Özölçer Dünya Şampiyonu Basancı’yı kabul etti

rektor ozolcer dunya sampiyonu basanciyi kabul etti tLIZQiZc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, FISU Dünya Üniversiteler Combat Sporları Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan millî sporcu ve BEUN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sude Nur Basancı’yı kabul etti.

8-13 Haziran 2026 tarihleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden başarılı sporcuların mücadele ettiği organizasyonda Muaythai branşında ringe çıkan millî sporcu Sude Nur Basancı, şampiyonluk yolunda güçlü rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası arenada elde ettiği tarihi başarının ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, dünya şampiyonu Sude Nur Basancı ile başarı yolculuğu ve şampiyona süreci hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, göstermiş olduğu üstün performans ve kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla Basancı’yı tebrik ederek teşekkür belgesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluş yılı olan 1924’ü ve kuruluş adı Maden Mühendislik Mektebini simgeleyen özel plaketi de başarılı sporcuya hediye etti.

Rektör Özölçer’den Dünya Şampiyonuna tebrik ve plaket

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda gururla duyuran sevgili öğrencimiz Sude Nur Basancı’yı yürekten kutluyorum. Dünya şampiyonluğu gibi son derece önemli bir başarıya ulaşmak büyük emek, disiplin ve kararlılık gerektirir. Sude Nur’un daha önce de elde ettiği dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarındaki dereceler; azmin, inancın ve sistemli çalışmanın da en güzel örneklerinden biridir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sportif, kültürel ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetişmelerini önemsiyoruz. Sude Nur Basancı, kazandığı altın madalya ile hem ülkemize hem de üniversitemize yeniden büyük bir sevinç yaşatmıştır. Sevgili öğrencimizi, değerli antrenörlerini, Spor Bilimleri Fakültemizin kıymetli akademisyenlerini ve bu başarıda emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ediyor; değerli öğrencimize spor kariyerinde ve yükseköğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.”

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin