blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

NASA Space Apps Challenge Heyecanı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yaşanacak

NASA Space Apps Challenge, bu yıl Future In Space tarafından NASA ve aralarında Türkiye Uzay Ajansının da bulunduğu 15 uzay ajansı partnerliğinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde düzenlenecek.
2012’de başlayan ve o tarihten bu yana dünya genelinde düzenlenen en büyük küresel hackathon haline gelen etkinlik, Dünya ve uzayda karşılaşılan zorluklara yenilikçi çözümler üretmek için NASA ve diğer uzay ajanslarının verilerinin kullanıldığı bir platform sunuyor. Space Apps, altı kıtadaki şehirlerde yerel yenilik topluluklarını bir araya gelmeye, fikir üretmeye ve inşa etmeye teşvik ediyor. Teknologlar, bilim insanları, tasarımcılar, girişimciler ve diğerlerinden oluşan çeşitli ve işbirlikçi ekipler, uzayda ve Dünya’da karşılaşılan en acil sorunlara yanıtlar geliştirmek için 2 günlük bir sürede birlikte çalışıyor. Space Apps 2023, NASA tarafından yazılan Dünya Bilimi meydan okuma bildirimlerine yanıt olarak 152 ülke ve bölgeden 57 bin 900’den fazla katılımcıyı ağırladı ve 5 bin 500’den fazla proje üretti.
Bu yıl ise 2024 NASA Space Apps Challenge, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Dawn Rebels Teknoloji takımı önderliğinde 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinlik, BEUN’da yenilikçi çözümler üretmek isteyen katılımcıları ağırlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Anadolunun en etkileyici şelalelerinden Tomara Şelalesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Türkiye’de turizm otoriteleri tarafından görülmesi tavsiye edilen 10 şelale ortasında yer alan Gümüşhane’deki Tomara Şelalesi, dağın ortasındaki 40 farklı noktadan dökülen buz üzere suyuyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde dağın ortasındaki 40 farklı kaynaktan 15 metreden dökülen ve yörede "Kırk Gözeler" ismiyle bilinen Tomara Şelalesi, baharın gelişiyle birlikte su debisinin tepeye ulaştığı periyoda girdi.
Sezonun başlamasıyla birlikte doğaseverlerin uğrak noktalarından birisi olan şelale bölgenin en etkileyici doğal hoşluklarından birisi olmasının yanında serin suları ve yemyeşil doğasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor.
Doğu Karadeniz bölgesinin en beğenilen turistik noktalarından birisi olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, piknik alanları, cam seyir terası, çocuklar için oyun parkından lokantasına kadar eksiksiz hizmet sunulan ve ziyaretçilerin şelaleden çıkan berrak sularda serinleyip tabiatın tadını çıkardığı yerlerden birisi.
Dağın ortasındaki 40 başka kaynaktan çıkan sular birleşerek görkemli bir şelaleye dönüşürken 15 metre yükseklikten dökülen süt rengindeki köpük köpük buz üzere berrak suyunun oluşturduğu vadide binlerce yıldır gürül gürül çağlıyor.
Gümüşhane vilayet merkezine 109, Şiran ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan şelaleyi ziyaret eden Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) üyeleri eşsiz görüntünün tadını çıkardı.
Bölgede yapacakları tabiat yürüyüşü öncesinde uğradıkları şelalede eşsiz görünümün tadını çıkaran ve Bayburt’tan gelen Yunus Emre Çingöz, "Eşimle birlikte Bayburt’tan bu aktifliğe katılmak için Gümüşhane’ye geldik. Pek hoş bir ortam var" dedi.
Tomara Şelalesine ilkbahar mevsiminde daha evvel hiç gelmediğini lisana getiren Zehra Aygün ise "İlkbaharda daha evvel hiç gelmemiştim. Çok hoşuma gitti. Suyu çok fazla ve kırk gözeler olması, suyunun çok lezzetli olması beni çok etkiledi. Bir daha gelmek isterim. Sonbaharını da görmek isterim şelalenin" diye konuştu.
Etkinliğe Trabzon’dan katılan Hacer Arslan da "Çok hoş, çok keyifli. Şelaleyi görmeye geldik. Şahane bir yer. Hava da çok hoş. Takım harika esasen. Çok hoş bir faaliyet olur inşallah" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.