Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Narven Wellness ve Thermal Hotel, Bolu’da kapılarını açtı

Dünya Yayın: 12.06.2024 04:52
İhlas Haber Ajansı
Narven Wellness ve Thermal Hotel, Bolu’da kapılarını açtı

Bolu’nun önemli turizm tesisleri arasında yer alan Narven Termal Kasaba bünyesinde hizmete başlayan Narven Wellness ve Thermal Hotel, gerçekleştirdiği görkemli açılış töreni ile kapılarını misafirlerine açtı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Narven Wellness ve Thermal Hotel Otel Müdürü Meryem Dürüst’ün açılış konuşması ile başlayan törende, Ashvin Wellness ve SPA mentörü Dr. Koshlendra Pratap bütüncül sağlıklı yaşam uygulamaları hakkında, Narven A.Ş. Genel Müdürü Serdar Yıldız da Narven Termal Kasaba ve Narven Wellness veThermal Hotel hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Narven Wellness ve Thermal Hotel Otel Müdürü Meryem Dürüst, misafirlerine sunacakları hizmetler ve otel konsepti hakkında bilgi verdi. Dürüst, “Misafirlerimizin doğayla iç içe olması, hem bedenlerinin hem de ruhlarının yenilemesi için tasarlanan otelimizde 97 tam donanımlı oda ve suit ile en yüksek konforu sunmayı amaçlıyoruz. Termal su küvetlerinin yer aldığı odalarımızda misafirlerimiz gerçek bir dinlenme ve yenilenme deneyimi yaşayacaklar. Tesisimiz, Bolu’nun doğal güzelliklerinin tam ortasında, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı ile dikkat çekiyor. Ayrıca, Narven Macera Parkı, ATV Safari ve Off-Road Turları gibi çeşitli outdoor aktivitelerle her yaş grubuna hitap eden eğlenceli deneyimler sunuyoruz. Restoran ve kafelerimizde misafirlerimize unutulmaz gastronomi deneyimleri yaşatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Narven Wellness ve Thermal Hotel bünyesinde yer alan Ashvin Wellness ve SPA’nın mentörlüğünü yapan ünlü Dr. Koshlendra Pratap tesiste sundukları benzersiz Wellness deneyimi hakkında bilgi verdi. Pratap, “Bolu ormanlarıyla çevrili tesisimizde misafirlerimize termal su ve orman terapisinin iyileştirici özelliklerini birleştirerek bütüncül bir sağlıklı yaşam deneyimi sunuyoruz. Bedensel, zihinsel ve ruhsal bütünlüğü hedefleyen kişiselleştirilmiş Wellness programları ile misafirlerimizin sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürdürmelerine büyük önem veriyoruz. Ayurveda tedavilerini modern tıp uygulamalarıyla birleştirerek Ayurveda Panchakarma ve Detoks Programı, Bütünsel Oruç ve Kilo Yönetimi Programı ve Longevity Programı gibi çeşitli Wellness programları sunuyoruz. Ayrıca Ashvin Beslenme Sistemi ile misafirlerimize doğal, organik ve besleyici gıdalar sunarak iyilik hallerini ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Narven’in yatırımcılarına ve takım arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Narven A.Ş. Genel Müdürü Serdar Yıldız, Narven’in Hisseli Gayrimenkul Sistemi ile Türkiye’de bir marka haline geldiğini ve otelcilikte de söz sahibi zincir markalardan biri olma yolunda ilerlediklerini vurguladı. Yıldız, “Narven markamızın bölgesel kalkınma vizyonu doğrultusunda otel yatırımı yapma kararı verdik. Bu kararı verirken, Türkiye ve Bolu turizmine katkı sağlamayı hedefledik. Termal su ve bütüncül sağlıklı yaşam uygulamalarını bir araya getirdiğimiz ve sağlıklı kalarak insanların kendine yatırım yapmasına imkan veren bu özel konsepti lanse etmekten gurur duyuyorum. Bu anlamda misafirlerimize sadece bir konaklama imkanı değil; bir yaşam biçimi sunuyoruz. Bölgesel kalkınma vizyonumuzla bir Türkiye markası olma yolunda ilerliyoruz” dedi. Yıldız konuşmasının devamında sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde Bolu Gelincik Kadın Kooperatifi ile yaptıkları iş birliğinden bahsederek, yerel halkın istihdamına ve yerel işletmelere destek olmayı, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına da katkı sağlamayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Bolu ormanlarının yamacında yer alan Narven Wellness ve Thermal Hotel, misafirlerine doğal termal su kaynaklarından faydalanma imkanı sunarken, aynı zamanda modern ve konforlu konaklama seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Otelde bulunan Ashvin Wellness ve SPA merkezinde, bütüncül sağlıklı yaşam uygulamaları, iyileştirici terapi, masaj ve sağlık programları ile misafirlerin beden ve ruh sağlığını destekleyen tam kapsamlı hizmetler sunuluyor. Termal su havuzları, buhar odaları, saunalar, SPA suiti, hidroterapi havuzları, yoga stüdyosu, meditasyon salonu ve son teknoloji fitness imkanlarının yer aldığı Narven Wellness ve Thermal Hotel, hem fiziksel hem de ruhsal iyileşme sağlayan bütüncül wellness programları ile misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

VAY ANASINI SAYIN SEYİRCİLER, BİR GOL DAHA YEDİK !

Manşet Yayın: 07.07.2024 13:34
VAY ANASINI SAYIN SEYİRCİLER, BİR GOL DAHA YEDİK !

“Vay anasını” sözü; bir şaşkınlık ve hayret ifadesidir. Öyle ulu orta kullanılmaz. Yazıma bu başlığı koyma nedenim yaşadığım şaşkınlığın ve hayretin neticesidir.
Aslında, söz bir spiker güzellemesi. 1987 yılında TRT1’de yayınlanan İngiltere-Türkiye maçında, spiker Abidin Aydoğdu. maçta skor 8-0 olduğunda kullanmıştı. 8. gol sonrası: “vay anasını sayın seyirciler, bir gol daha yedik.” demişti.

Millet olarak ne goller yemişiz de haberimiz yok!
Kuyumcular geçen yıl ortalama 16 bin 46 TL.
Doktorlar 27 bin 376 TL.
Avukatlar 17 bin 805 TL. matrah beyan etmişler.
Bu rakamlar, bu meslek guruplarının aylık beyan ortalamaları. Bunları Hazine ve Maliye Bakanının açıklamalarından öğreniyoruz.
Bakan bey bu açıklamayı yaptıktan sonra, alınacak önlemleri sıralıyor.
TV kanalı bakan beyin cümlelerini görselinde
“BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ” cümlesini ekleyerek vermiş.

WhatsApp Image 2024 07 07 at 13.29.34 jpeg

Bunu yeni mi farkettik?
Yoksa, hep mi böyleydi?
* Geçen yılın rakamları hesaplanabildiğine göre, muhakkak önceki yılların rakamları da biliniyordur.
* Önceki yıllarda bu meslek gurupları doğru beyanda bulundu da sadece geçen yıl mı düşük matrah bildirdiler?
* Önceki yıllarda da düşük beyanda bulundularsa, cezai yaptırım uygulandı mı?
* Bakanlığa bağlı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının bundan mutlaka haberi vardır.
Çok büyük oranda vergi kaybı sözkonusu. Önlem almak adına ne yapıldı acaba?
Bakan bey 2024 yılında bile buna isyan ediyorsa, sorunun yanıtı: korkarım ki kocaman bir “Hiç”

Türkiye’de vergi kaçırma ve vergiden kaçınma alanındaki gelişmeler ile bunların ortaya çıkarılması ve önlenmesine yönelik yöntemler konusunda araştırmalar yapmaktan sorumlu olan kurul Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’dır.

Konunun daha iyi anlaşılması için matrah’ın da tanımını yapalım.
Matrah; gelir vergisi hesaplamasında temel alınan gelirinizi ifade eder. Örnek olarak, yıllık gelirinizin 500.000 TL olduğunu ve 100.000 TL giderleriniz olduğunu varsayalım. Matrahınız, 500.000 – 100.000 = 400.000 TL olur. 400 bin TL nin yasal vergisini ödemeniz gerekir.

Gerçek gelirinizi gizler, düşük matrah beyanında bulunursanız devleti zarara uğratırsınız. Buna vergi kaçırmak deniyor Yasalarımızda cezası ağır.
Kayıt dışı ekonomi işte bu şekilde oluşuyor.

Kayıt dışı ekonomi, devletten gizlenen, kayda geçiril(e)meyen ve bu sebeple denetlenemeyen faaliyetlerdir. Enformel ekonomi, yasa dışı ekonomi, gayriresmî ekonomi, gizli ekonomi diye de adlandırılır.

Türkiye’deki kayıt dışı ekonominin milli gelire oranı yüzde 50’nin üzerine çıktığı tahmin ediliyor.

Elde edilen sonuçlara göre, 2006 ile 2023 yılları arasındaki 71 dönemlik çeyrek dönemlerde milli gelire oranla %16 ile %68 arasındaki büyüklüklerde değişen kayıt dışılık tahmin ediliyor. 2015 yılından sonraki dönemlerde azalış trendine giren kayıt dışı ekonomi 2023 yılında %16 seviyesinde gerçekleşti.

Vergi gelirlerinin üçte biri KDV’den oluşuyor
Buna göre KDV, 2022 yılında toplanan vergi gelirlerinin neredeyse üçte birini oluşturuyor. KDV’den sonra en büyük dolaylı vergi kaleminin ise Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olduğunu görüyoruz. 2022 yılında gerçekleşen vergi gelirlerinin 420 milyar TL’sini ÖTV oluşturuyor.

Türkiye’de vergi yükü ücretlilerin sırtında. Bu kesim gelir vergisini tek başına sırtlanıyor. Ücretliler dışındaki 4 milyon 39 bin gelir vergisi mükellefi Türkiye’de toplanan vergilerin sadece yüzde 1.53’ünü karşılamış.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan yıllara göre genel bütçe gelirleri tablosunda vergi gelirleri kalemini incelediğimizde, devletin 2002 ila 2022 yılları arasında toplamda 10 trilyon 946 milyar TL tutarında vergi geliri elde ettiğini görüyoruz.
Demek ki, bu durumda bir 10 trilyon da toplanamayan vergi var.

İlginç olan şu; düşük matrah gösterip, vergi vermekten kaçınan kesimler isim isim, kaçırdıkları vergi rakam rakam bilindiği halde vergi kaybının önüne geçil(e)miyor.
İyi seyirler Sn. Seyirciler!

İlyas Erbay