Müzisyen ATM’de unutulan 13 bin 100 lirayı zabıtaya teslim etti - Karabük Haber Postası
muzisyen atmde unutulan 13 bin 100 lirayi zabitaya teslim etti exRk9umt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Müzisyen ATM’de unutulan 13 bin 100 lirayı zabıtaya teslim etti

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde müzisyen Göksel Kara, ATM’de unutulan 13 bin 100 lirayı bularak Devrek Belediye Zabıta Müdürlüğüne tutanak karşılığında teslim etti.

Devrek ilçesinde müzisyen Göksel Kara, ATM’de unutulan 13 bin 100 lirayı Devrek Belediye Zabıta Müdürlüğüne teslim etti. Olay Dr. Vedat Ali Özkan Caddesi’ndeki ATM’de meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen bir şahıs ATM’de hesabına para yatırdı. Paranın yattığını düşünen şahıs ATM önünden ayrıldı.

Daha sonra işlem yapmak için ATM’ye gelen müzisyen Göksel Kara, cihazın haznesinde unutulmuş bir miktar para olduğunu gördü. Kara, 13 bin 100 lirayı cihazdan alarak Devrek Belediye Zabıta Müdürlüğüne gidip ilgililere tutanak karşılığında teslim etti.

“Vicdanen gayet rahatım”

Parayı cihazın haznesinde gördüğünde şaşırdığını söyleyen Göksel Kara, “İlk şaşkınlığı atlattıktan sonra parayı aldım ve hiç tereddüt etmeden yetkililere teslim ettim. Ve bundan dolayı da vicdanen gayet rahatım benim bu davranışım diğer vatandaşlara örnek olsun belki de bu parayı unutan vatandaşın ilaç parasıydı” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.