MÜSİAD´tan Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 08:17 tarihinde yayınlandı
0
0

MÜSİAD´tan Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı olarak seçilen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve yeni yönetim kurulu üyeleri Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı olarak seçilen Cengiz Ünal ve yeni yönetim kurulu üyeleri Rektör Polat’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar ile Genel Sekreter Lütfü Köm Rektör Polat’a ziyarette eşlik etti.

Görüşmede, MÜSİAD yönetime yeni seçilen kurul üyeleri, Suat Aksu, Orhan Esen, Şenol Kuru, Remzi Özçelik, Aydın Saray, Fatih Erdem, Çelen Uygar As ve Mustafa Aras; MÜSİAD Karabük Şubesi tarafından yürütülen faaliyetler ile yeni dönemdeki amaç ve hedefleri hakkında Rektör Polat’a MÜSİAD’ın çalışmalarını anlattı.

Rektör Polat görüşmede önümüzdeki yirmi yılın Afrika kıtası için çok önemli olduğunu belirterek Afrika’nın ticaretin merkezi konumunda olacağını ifade etti. 90 farklı ülkeden 10 bin uluslararası öğrenciye sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Refik Polat bunlardan 4 bin civarında öğrencinin Afrika kıtasından olduğunu söyledi. Polat sözlerinin devamında “Afrika ülkelerine birlikte ziyaretler gerçekleştirebiliriz. Özellikle Çad, Senegal gibi ülkelerle ortak çalışmalar yapabiliriz. Buradan mezun olan bazı öğrenciler orada çeşitli şirketlerde çalışıyor.  Onlarla bağlantılar kurulabilir. Karabük olarak öğrenci işbirliğinin yanı sıra ticari anlamda da oralara sahip çıkalım. Türkiye her anlamda o ülkeler ile gönül bağını sıkı tutuyor. Çadlı öğrencilerimize bir ziyaret esnasında Türkiye’deki öğrenim hayatında ne öğrendin? diye sorduklarında ‘Birlik olmayı, millet olmayı öğrendim.’ demiş. Biz bu öğrencilerimize kaliteli eğitimin yanında çalışmayı, bir ve beraber olmayı öğretiyoruz.” dedi. Rektör Polat son olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin 4. Olağan Kongresinin hayırlı olmasını temenni ederek yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3333333
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Karabük Vizyonu Açıklandı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesini kamuoyuyla paylaştı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük – Yeni Vizyon” belgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kentin geleceğine dair hedeflerini açıkladı.

Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki simge şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Cumhuriyetimizin sanayileşme hamlesinin en önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 1937 yılında Demir Çelik Fabrikası’nın temellerinin atılmasıyla ülkemizin kalkınma yolculuğunda özel bir yer edinmiştir” dedi.

Kentin yıllar içinde güçlü bir kimlik kazandığını belirten Keskinkılıç, “Emeğin, üretimin ve dayanışmanın şehri Karabük, bugün ikinci yüzyılına yeni hedeflerle hazırlanmaktadır. Bizler bu süreci yalnızca bugünün ihtiyaçlarıyla değil, önümüzdeki onlarca yılı kapsayan stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesinin kapsamlı bir yol haritası olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, “Amacımız; rekabet gücü yüksek, sektörel çeşitliliğe sahip, lojistik altyapısı güçlü ve yüksek teknolojiye yönelen bir Karabük inşa etmektir” diye konuştu.

Sanayiden turizme, tarımdan eğitime kadar birçok alanda eş zamanlı kalkınma hedeflediklerini ifade eden Keskinkılıç, “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkez Projesi ve Filyos bağlantılarıyla Karabük’ümüzü uluslararası ulaşım ağlarına daha güçlü şekilde entegre ediyoruz” dedi.

Eğitim ve teknoloji yatırımlarına da değinen Keskinkılıç, “Teknokent çalışmaları ve genç girişimcilerimizin desteklenmesiyle şehrimizi geleceğin üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kültürel değerlerin korunmasının önemine işaret eden Milletvekili Keskinkılıç, “Kent kimliğimizi güçlendirirken tarihi ve kültürel mirasımıza da sahip çıkıyoruz. Çünkü güçlü şehirler sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel olarak da gelişmiş şehirlerdir” dedi.

Karabük’ün Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlandığını belirten Keskinkılıç, “Karabük sadece bir şehir değil; Cumhuriyetimizin üretim iradesinin, emeğin ve dayanışmanın sembolüdür. Yeni vizyonumuzla Türkiye’ye yön veren şehirlerden biri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin