Reklam
Reklam

MÜSİAD´tan Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a ziyaret

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 08:17 tarihinde yayınlandı
0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı olarak seçilen Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve yeni yönetim kurulu üyeleri Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı olarak seçilen Cengiz Ünal ve yeni yönetim kurulu üyeleri Rektör Polat’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar ile Genel Sekreter Lütfü Köm Rektör Polat’a ziyarette eşlik etti.

Görüşmede, MÜSİAD yönetime yeni seçilen kurul üyeleri, Suat Aksu, Orhan Esen, Şenol Kuru, Remzi Özçelik, Aydın Saray, Fatih Erdem, Çelen Uygar As ve Mustafa Aras; MÜSİAD Karabük Şubesi tarafından yürütülen faaliyetler ile yeni dönemdeki amaç ve hedefleri hakkında Rektör Polat’a MÜSİAD’ın çalışmalarını anlattı.

Rektör Polat görüşmede önümüzdeki yirmi yılın Afrika kıtası için çok önemli olduğunu belirterek Afrika’nın ticaretin merkezi konumunda olacağını ifade etti. 90 farklı ülkeden 10 bin uluslararası öğrenciye sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Refik Polat bunlardan 4 bin civarında öğrencinin Afrika kıtasından olduğunu söyledi. Polat sözlerinin devamında “Afrika ülkelerine birlikte ziyaretler gerçekleştirebiliriz. Özellikle Çad, Senegal gibi ülkelerle ortak çalışmalar yapabiliriz. Buradan mezun olan bazı öğrenciler orada çeşitli şirketlerde çalışıyor.  Onlarla bağlantılar kurulabilir. Karabük olarak öğrenci işbirliğinin yanı sıra ticari anlamda da oralara sahip çıkalım. Türkiye her anlamda o ülkeler ile gönül bağını sıkı tutuyor. Çadlı öğrencilerimize bir ziyaret esnasında Türkiye’deki öğrenim hayatında ne öğrendin? diye sorduklarında ‘Birlik olmayı, millet olmayı öğrendim.’ demiş. Biz bu öğrencilerimize kaliteli eğitimin yanında çalışmayı, bir ve beraber olmayı öğretiyoruz.” dedi. Rektör Polat son olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin 4. Olağan Kongresinin hayırlı olmasını temenni ederek yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin