MÜSİAD’tan 78. Yıl Kutlaması - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Nisan, 2015 14:10 tarihinde yayınlandı
0
0

MÜSİAD’tan 78. Yıl Kutlaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, KARDEMİR’in kuruluşunun 78. Yıldönümünü kutladı.
Başkan Nur, yayınladığı mesajında, 78 yıl önce atılan temellerin Türkiye’nin ilk demirçelik ağır sanayi tesisinin ilk harcı olmaktan öte, genç Türkiye Cumhuriyetinden modern ve güçlü Türkiye’ye uzanan yolun ilk adımları olduğunu söyledi.
13 haneli bir köyden bugün Türkiye’nin 78.’inci ilini oluşturan Karabük’ün KARDEMİR ile büyüyüp geliştiğini ve modern bir kent olgusuna kavuştuğunu da kaydeden Ahmet Nur, “ Ülkemizde her ilin birbirinden farklı özellikleri vardır. KARDEMİR Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur. Karabük, büyüyen ve dünya şirketi olan KARDEMİR’imizle birlikte sanayi şehrinin yanı sıra artık bir üniversite kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasının ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ümüzün kuruluşunun 78. Yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet adamlarımızı Karabük’ü Karabük yapan tüm değerli büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.04.2026 12:58
0
0

KARDEMİR Genel Kurulu bugün yapılacak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün saat 09.30’da gerçekleştiriyor. Şirketin Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 17 maddelik yoğun bir gündem görüşülecek.

Genel kurulda ilk olarak 2025 yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tablolar pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri ise sürdürülebilirlik. Şirket, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu hazırlanan 2024 ve 2025 yılı sürdürülebilirlik raporlarını ilk kez genel kurulun bilgi ve onayına taşıyacak.

Gündemin kritik maddeleri arasında kayıtlı sermaye tavanı süresinin güncellenmesi de yer alıyor. Mevcut esas sözleşmede 2021-2025 yıllarını kapsayan izin süresinin, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda esas sözleşmenin 6. maddesinde değişiklik yapılması oylamaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereği yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi ve üyelere ödenecek huzur haklarının tespiti de görüşülecek.

2025 yılı kar payı dağıtım kararı ile şirketin bağımsız denetim kuruluşunun seçimi de genel kurulda karara bağlanacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, pay sahipleri genel kurula kimlik belgeleriyle fiziki olarak katılabileceği gibi e-Genel Kurul sistemi üzerinden elektronik ortamda da iştirak edebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin