MÜSİAD Zonguldak’da Alternatif Turizm İmkanları Konuşuldu

Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2015 10:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK MÜSİAD Zonguldak Şubesinde, Zonguldak’ta alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. MÜSİAD Zonguldak Şubesi’nde gerçekleşen yemekli toplantıya, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kuvvetli, üyeler Bünyamin Altundal, Muhammet Yazıcı, Genç MÜSİAD Başkanı Muhterem Sayılı, Zonguldak Valiliği İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Hayri Bulazar, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar katıldı. BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu’nun hazırladığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Zonguldak İlinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Farkındalık Yaratılması ve Hizmet Sunanların eğitimi” Projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, projenin detaylarını ve önemini anlattı. Projede, “Turizmde Hizmet Sağlayıcıların Eğitimi” başta olmak üzere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Zonguldak’ın alternatif turizm açısından önemli bir merkez olabileceğine dikkat çekti. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konuyla ilgili yapılan çalışmalar ve yakında çıkacak kitapçık hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Kunduracılar, girişimcilere yön gösterecek bu çalışmayla Zonguldak’ta Alternatif Turizmin oluşabileceğini vurguladı. MÜSİAD Zonguldak Şubesi üyelerin de bilgilerini paylaştığı toplantı verimli geçerken önümüzdeki haftalarda daha detaylı toplantıların yapılabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İlyas Erbay tarafından
15 Mayıs, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

HOCAM ZARAR EDİYUSAK KAPATALUM !

Yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları 2025 yılının ilk çeyreğinde 46 milyon 500 bin dolar ( 1 milyar 803 milyon lira ) zarar açıklamış.

Bu kurumun yöneticilerinin maaşları ülke gündeminde uzun süre tartışılmıştı. Aşağıdaki rakamlar 2024 yılı maaşları. Şu andaki maaşları ne kadardır bilmiyorum.

  • Genel müdür 1.820.000 TL
    • Genel müdür yardımcıları 1.638.000 TL
    • Başkan 910.000 TL
    • Başkan yardımcıları 637.000 TL
    • Müdürler 455.000 TL

Genel müdür haricinde; THY'de, 'genel müdür yardımcısı' pozisyonunda sekiz kişi görev yapıyor. THY'de, 'başkan' sıfatıyla 41, 'başkan yardımcısı' sıfatıyla da 53 kişi çalışıyor. Kurumdaki müdürlerin sayısı ise 100'lerle ifade ediliyor.
Yönetici bolluğuna bakar mısınız? Ali babanın çiftliği!
Bu kadar insan bir araya gelmiş. Öyle güzel yönetmişler ki, karşılığında bu kadar yüksek maaşlarla ödüllendirilmişler.
Bu sadece yılın ilk çeyreğindeki zarar. Yıl sonu toplam zarar ne kadar olur? Allah bilir.
Geçmiş yıllarda da bilanço çok farklı değildi. Koskoca THY belli ki hayır kurumu gibi çalışmış.

Oflu hoca fıkralarını bilirsiniz. Karadenizde bir camide hoca vaaz veriyor.

  • Ey cemaat eskiden para toplardık caminin masrafları için yeterdi fakat şimdi bir sürü kişi gurbete gitti. Köyde eskisi kadar insan yok. Şimdi yine masraflar için para topluyoruz, misal; 1000TL lazımken 500 toplayabiliyoruz, 500TL açığımız çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?
    Arka taraftan lazın biri sesleniyor
  • Hocam zarar ediyorsak kapatalım camiyi.
    Güler misin, ağlarmısın?

Ülkenin önemli değeri olan, halka açık ve milyonlarca yatırımcısı olan THY'nin 2025'in ilk çeyreğinde 1 milyar 800 milyon TL zarar etmesi basınımızın pek ilgisini çekmedi. Bir kaç gazetede küçük puntolarla yer aldı.

THY, 2025’in ilk çeyreğinde 46,5 milyon dolar zarar açıklarken aynı dönemde Emirates, 5,6 milyar dolar kâr etti. Peki bu farkın nedeni ne?
Tabii ki yönetim anlayışı.

THY 492 uçakla 328 noktaya uçuyor, Emirates ise 259 uçakla sadece 133 noktada. Ancak Emirates’in stratejisi çok daha kârlı: Daha az uçuşla daha yüksek gelir!

THY'nin zararında öne çıkan nedenlerin başında personel giderleri geliyor. Personel giderleri %44,6 artmış.
Yolcu başına gelir ise %1,6 azalmış.
Kargo gelirleri düşmüş
Artan rötarlar, otel & tazminat maliyetleri artmış
Bunun sonucunda hisseler bir ayda 324 TL’den 284 TL’ye gerilemiş.

THY en çok noktaya uçan havayolu unvanıyla övünüyor. Zarar ettikten sonra ne kıymeti var. Marifet sayıda mı, kârlılıkta mı?

Bu ülkede milyonlarca insan açlık sınırının yarısı kadar ücretlerle yaşama tutunmaya çalışıyor.
Bu kadar yüksek zarar eden bir kuruluşun yöneticilerine bu astronomik ücretleri ödemek; hangi akla, mantığa, adalete, hakkaniyete, vicdana sığar biri çıksın bunu açıklasın !

İlyas Erbay

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.