BEUN Bilim Kafe Söyleşileri Köy Halkıyla Buluştu: "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" - Karabük Haber Postası
beun bilim kafe soylesileri koy halkiyla bulustu kadina yonelik siddete hayir LwiRXn57
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN Bilim Kafe Söyleşileri Köy Halkıyla Buluştu: “Kadına Yönelik Şiddete Hayır”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), “Bilim Kafe” buluşmaları çerçevesinde bir sefer daha değerli bir programa imza attı. BEUN Bilim İrtibatı Ofisinin hazırladığı “5 Soru 5 Karşılık Bilim Söyleşileri”nin yedincisi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Mücadele” başlığıyla Zonguldak’ın Merkez ilçesine bağlı Keller köyünde düzenlendi.

Yükseköğretim Heyetinin (YÖK) karar ve teşvikleri doğrultusunda BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in teşebbüsleriyle kurulan BEUN Bilim İrtibatı Ofisi tarafından yürütülen “5 Soru 5 Karşılık Bilim Söyleşileri”, bayana yönelik şiddete dair farkındalığın toplumsal seviyede artırılmasının ehemmiyetine vurgu yapan bir buluşmaya daha mesken sahipliği yaptı.

Programın moderatörlüğünü BEUN Kurumsal İrtibat Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ufuk Tok üstlendi. Programın konukları ise BEUN Bayan ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir, Devrek Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Muhafaza ve Güvenlik Kısmı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Lütfi İbrahim Kadem ile Zonguldak Şiddet Tedbire ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Selma Özdemir oldu. Programa Keller Köyü sakinleri de katılarak ağır ilgiyle takip edildi.

Etkinlikte, 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Uğraş Günü hasebiyle şiddet tipleri, şiddetin nedenleri, ŞÖNİM’in sunduğu hizmetler, bayan konukevlerinin işleyişi ve 6284 sayılı Kanun kapsamındaki önlemler ele alındı.

Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir, şiddetin sadece fizikî değil; ruhsal, ekonomik, cinsel ve dijital boyutları da olan çok istikametli bir olgu olduğuna dikkat çekerek şiddetin toplumsal, kültürel ve ferdî nedenlerine değindi. Şiddeti uygulayan ve maruz kalan bireylerin profillerinin tek bir kalıba sığmadığını, her yaş ve sosyoekonomik seviyede görülebildiğini vurguladı.

Selma Özdemir, ŞÖNİM’in bayan, çocuk ve aile bireylerine yönelik danışmanlık, acil takviye, yönlendirme ve türel süreç takibi üzere hizmetler sağladığını söz etti. Bayan konukevlerinin mağdurlara inançlı barınma, psikososyal dayanak, rehberlik ve güçlendirme hizmetleri sunduğunu belirterek, konukevinden ayrılan bayanların da makul bir mühlet izleme süreciyle desteklenmeye devam edildiğini aktardı.

Öğr. Gör. Av. Lütfi İbrahim Kadem ise 6284 sayılı Kanun’un şiddet mağdurlarını muhafaza emeli taşıdığını, önlem kararlarına uymayan failler hakkında zorlama mahpusu üzere yaptırımların uygulanabildiğini açıkladı. Hami önlem kararları için mağdurdan kanıt ya da evrak sunma kaidesinin aranmadığını, şiddet beyanının önlem kararı verilmesi için kâfi olabileceğini belirterek kanunun mağduru önceleyen yapısına dikkat çekti.

Programın sonunda, iştirakçilerin yönelttiği sorular uzmanlar tarafından yanıtlandı. Bilhassa şiddet durumunda müracaat düzenekleri, alınabilecek tüzel önlemler ve takviye süreçleri konusunda köy halkının merak ettiği hususlar açıklığa kavuşturuldu. Keller köyü Muhtarı Mehmet Döker de kelam alarak, bu türlü manalı bir bilgilendirme programının köylerinde gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti lisana getirerek tüm kurumlara ve konuşmacılara teşekkür etti. Programı gerçekleştiren BEUN temsilcilleri, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilieri ile programa iştirak sağlayan vatandaşlar, aktifliğin düzenlenmesine öncülük eden başta Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yükseköğretim Kurulu Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mustafa Türkmen Köse olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Etkinlik, Öğr. Gör. Ufuk Tok’un konuşmacılara teşekkür evraklarını takdim etmesinin akabinde hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin