blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Kasım, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Muradiye’nin katiline ağırlaştırılmış müebbet

Samsun’da genç bayanı konutunun önünde tabancayla vurarak öldüren şahıs, ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Pelitköy Mahallesi TOKİ Konutları’nda 06 Şubat 2024 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskeninin kapısının önünde silahlı hücuma uğrayan Muradiye Terzi (31), göğsünden vurularak ağır yaralandı. Silahlı saldırgan olay yerinden kaçtı. Komşuları tarafından konutunun giriş kapısı önünde yerde yatarken bulunan Muradiye Terzi, ambulansla kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Polis olay yerinde 1 adet boş kovan ele geçirirken, silahlı saldırıyı Murat Demir’in (44) gerçekleştirdiğini tespit etti.
Polisteki sorgusunun akabinde 08 Şubat 2024 tarihinde Samsun Adliyesine sevk edilen Murat Demir, "3 yıl evvel eşimden boşandım. TOKİ bloklarında apartman vazifelisi olarak çalıştım. Bu sırada birebir apartmanda kalan Muradiye Terzi ile tanıştım. Eşinden boşanmıştı. Arkadaş olduk. Muradiye daha sonra ikinci evliliğini yaptı. Eşi yurt dışında gemide çalışıyordu. Muradiye ile sevgili olduk. 6 yıldır da sevgiliydik. 2017 yılından bu vakte kadar Muradiye’nin banka hesaplarına yaklaşık 30 bin lira para gönderdim. Daha sonra da elden 570 bin lira para verdim. Bu paraları daha uygun hayat yaşasın diye verdim. Yaklaşık 2 ay evvel Muradiye ile ortamızda bir soğukluk oluştu. Benimle görüşmeye devam etmek istemiyordu. Ben Alaçam ilçesine taşındım. Muradiye bana ’görüşelim’ diye bildiri attı. Ben de meskenine gittim. Bana pencereden gel diye işaret etti. Asansöre bindik. Muradiye tekrar ’eve çıkalım, meskende konuşalım’ diye asansörün düğmesine bastı. Meskeninin önüne geldiğimizde montunun cebinden tabanca çıkarttı ve bana doğrulttu. Bu sırada etraftan yardım istedi. Boğuşurken tabancayı elinden aldım ve Muradiye yere düştü. Ben de tabancayla ateş açtım. Silahı kurusıkı tabanca zannettim. Geceyi bir inşaata kalarak geçirdim. Sonra teslim oldum" diye tabir vermişti.
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Murat Demir hakkında Samsun 3.Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında Murat Demir, "Öldürme gayem yoktu. Çok pişmanım" dedi.
Mahkeme Murat Demir’i, Muradiye Terzi’yi öldürmek cürmünden ağırlaştırılmış müebbet mahpus ve silah kabahatinden da 1 yıl 6 ay mahpus cezasına çarptırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.

İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ait yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa sürede kullanılamaz hale getirdi.

Şiddetli alevler kısa sürede tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına alabildi.

Sabaha karşı söndürülen yangının ardından konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük bölümünün çöktüğü, taş ve ahşap bölümlerin tamamen zarar gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. Görüntülerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir şekilde görüldü.

Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler sürüyor.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin