Reklam
Reklam
muhtarlik kavgasi cinayetinde muebbet hapis cezasi 2K5YIOSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Muhtarlık kavgası cinayetinde müebbet hapis cezası

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan silahlı hengamede bir kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 4 tutuklu sanık hakkında müebbet ve 15 yıla kadar mahpus cezası talep edildi.

Olay, 3 Nisan’da Taşköprü ilçesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Taşköprü’ye bağlı Donalar köyü muhtarı seçilen Cengiz Sürer ile muhtar adayı Galip Alkaşı (42) arasında muhtarlık seçimleri sebebiyle tartışma çıktı. Etraftaki vatandaşların ortaya girmesiyle, hengame büyümeden önlendi. Bir müddet sonra hengameyi duyan Donalar köyü muhtarı Cengiz Sürer’in ailesi, köyden Taşköprü ilçesine geldi. Cengiz Sürer’in ailesi, muhtar adayı Galip Alkaşı’nın bulunduğu kahveye gitti. Burada Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can ve seçimlerde muhtar adayı Galip Alkaşı ile akrabası Mehmet Atasoy ortasında tekrar tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı hengamede muhtar adayı Galip Alkaşı hayatını kaybetti, Mehmet Atasoy ise yaralandı.

Olayın akabinde polis takımlarınca gözaltına alınan Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can tutuklandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde 4 sanık hakkında “kasten öldürme ve taammüden öldürmeye teşebbüs” cürümlerinden dava açıldı.

Müebbet mahpus ile 15 yıla kadar mahpus cezası talep edildi

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanıkların birlikte hareket ederek, telefonla görüştükten sonra Taşköprü’ye birlikte geldikleri, bir arada olay yerine gittikleri, ellerinde de silah olduğu, muhtarlık seçimleri öncesinde ortalarında sürtüşmelerin olduğu, ilçede olay öncesinde de tartışma çıktığı kıymetlendirerek, sanıkların fikir ve hareket birlikteliği içerisinde hareket etmesinden dolayı Galip Alkaşı’ya yönelik aksiyon nedeniyle sanıkların müebbet mahpus cezasına, Mehmet Atasoy’a karşı hareket nedeniyle 15 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Duruşmada kendilerini savunan tutuklu sanık Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer, “Ben silahla hiç ateş etmedim. Ben hatasızım, çocuklarıma mani olmaya çalıştım. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi.

Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in oğlu Barış Sürer ise, “Bizim fikir birliğimiz olmadı. Bu husus hakkında bir kez bile konuşmadık. Ben evdekilerden duydum, bunun üzerine yola çıktık. Babam bizi arayıp bir şey söylemedi. Biz, kendimiz hareket ettik. Olay yerinde bir ortaya geldik. Tahliyemi istiyorum” diye konuştu.

Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in oğlu Hüseyin Sürer da, tahliyesini talep etti.

Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in kayınbiraderi Şenol Can ise, bilerek ve isteyerek olayda ateş etmediğini belirterek, “Benin kimseyle bir kasvetim yoktu. Ben bilerek yahut isteyerek kimseye ateş etmedim, ben ayırma maksatlı havaya ateş ettim, kimseye ateş etmedim. İzlediğinizde görüntülerde mevcuttur. Fikir birliği içerisinde de olmadığımız imgelerden anlaşılabilir. Hatasızım, tahliyemi istiyorum” formunda konuştu.

Olayda yaralanan Mehmet A. ise mütalaa doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Olayda hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın eşi S.A. ile kızı Y.A. da, mütalaa doğrultusunda sanıkların ağır formda cezandırmalarını talep ettiler.

Duruşmada avukatlarda mütalaa karşısında müddet talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı da ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin