Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2014 06:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mugada’da Yol Çalışması Tamamlanıyor

BARTIN İl Özel İdaresi ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Mugada Sahilinde yapımı devam eden yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bartın İl Özel İdaresi ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Mugada Sahilinde 400 metresi beton-parke, 600 metresi asfalt kaplama olarak yapılması planlanan 1 kilometrelik yol projesinde asfalt çalışmaları tamamlanırken, beton-parke çalışmaları ise devam ediyor. Bartın eski Valisi Ali Çınar’ın ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış’ın Mugada sahil bölgesini incelemeleri esnasında vermiş olduğu talimat doğrultusunda İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan Mugada sahilinde 400 metresi beton-parke, 600 metresi 1. kat asfalt kaplama olarak yapılması planlanan 1 kilometrelik yol projesi hayata geçirildi. Çalışmalarla ilgili İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Yapımına başlanan yolda öncelikle asfalt kısmı tamamlandı. Altyapı ve dolgu çalışmaları tamamlanan kısmının da beton-parke çalışmaları yapılıyor. Yol ve denizi birleştiren bu projeyi kısa sürede hayata geçirerek, hizmete sunacağız” denildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hamsi revaçta

Samsun’da havaların soğumasıyla birlikte kilosu 150 TL’ye çıkan hamsi, vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor.
Karadeniz’in incisi hamsi, bu sezon hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz’de avlanan hamsinin fiyatı artarken, Samsun’da vatandaşların ilgisi azalmadı. Sezona bollukla başlayan ve bir dönem kilosu 50 liraya kadar gerileyen hamsi, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün 150 liradan satılıyor. Balıkçılar ise fiyat yükseldikçe talebin artmasını "ilginç ama sevindirici" olarak değerlendiriyor.
Balık fiyatlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten balık satıcısı Yaşar Köse, soğuk havaya rağmen tezgâhlarda hareketliliğin sürdüğünü söyledi. Sezon başında hamsinin bol olması nedeniyle fiyatların çok düştüğünü hatırlatan Köse, hava şartlarının değişmesiyle birlikte fiyatın yükseldiğini ancak buna rağmen satışların artarak devam ettiğini ifade etti. Köse, barbunun 100, mezgidin 150, istavritin ise 120 liradan alıcı bulduğunu, balığın hâlâ et ürünlerine göre çok daha ekonomik olduğunu vurguladı.
Hamsinin pahalıyken daha fazla ilgi gördüğünü dile getiren Köse, 50 liradan satıldığı dönemde hamsinin yeterince rağbet görmediğini, bugün ise 150 liraya rağmen yoğun talep olduğunu kaydetti. Öğle saatlerine kadar onlarca kasa hamsi sattıklarını belirten Köse, akşam saatlerine kadar bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Hamsinin yavaş yavaş karasularını terk ettiğine dikkat çeken Köse, mevcut fiyatın yüksek olmadığını, birkaç kilo hamsiyle kalabalık bir ailenin doyabildiğini ve balığın her zaman daha ekonomik bir seçenek olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar da Samsun’da her bütçeye uygun balık bulabildiklerini, özellikle hamsinin sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin