Karabük Postası tarafından
06 Mart, 2015 13:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Müftülükten Dünya Kadınlar Günü Konferansı

İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya kadınlar Günü kapsamında konferans düzenlendi. Müftülük toplantı salonundaki konferansa Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Özcan 'ın konuşmacı olarak katıldı. Konferansta, ağırlıklı olarak çeşitli sebeplerle göç etmek zorunda kalan kadınların durumu "GÖÇ PSİKOLOJSİ" adı altında ele alındı. Yakın coğrafyamızda yaşanan terör, şiddet ve savaşlar sebebiyle ülkemizin ciddi bir göç dalgası ile karşı karşıya kalması, Evlerini barklarını terk ederek ülkemize iltica eden insanların yaşadıkları ekonomi, sosyal ve kültürel sorunların gün geçtikçe üzerinde durulması gereken çok ciddi ve önemli bir konu olarak gündem teşkil etmesi gibi sorunların (sağlık, eğitim, barınma, toplumsal birliktelik vb.) ele alındığı konferans, Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş'ın açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Büyük ilgi ile izlenen konferans son derece yararlı oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Erbaa’da sahte plaka denetiminde yakayı ele verdi, 64 bin TL ceza uygulandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde trafik kontrolünde geçersiz plaka takılı motosiklet yakalanırken, ehliyetsiz şoförler ve çeşitli ihlaller yapan şoförlere toplam 130 bin TL ceza kesildi.
İlçe merkezinde Trafik Şube Müdürlüğü takımlarınca Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kontrolde, durdurulan bir motosikletin plakasının diğer araca ilişkin olduğu belirlendi. Öteki bir motosiklete ilişkin 19 TR 876 plakayı kendi motosikletine taktığı tespit edilen şoför Ü.Ç.Ş.’ye 64 bin 799 TL idari para cezası uygulanırken, plaka sahteciliği tespit edilen motosikletle birlikte toplam iki motosiklet trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi. Uygulama kapsamında çeşitli kural ihlalleri nedeniyle kesilen cezaların toplamı 130 bin TL’ye ulaştı. Takımların denetim ettiği 50 motosiklet ortasında 2 motosiklet plakasız olduğu için trafikten men edildi, 8 şoföre ehliyetsiz araç kullanmaktan süreç yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin