Karabük Postası tarafından
28 Haziran, 2014 15:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Müftü Bektaş’tan İsraf Uyarısı

Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, vatandaşların Ramazan ayında israftan kaçınmalarını istedi. Ramazan ayında iftar sofralarında gösterişlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Müftü Bektaş,  "İnsanlar israftan, yani saçıp savurmaktan kaçınmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı birçok güzellikleri bize kazandırmanın yanında israftan kaçınmayı da öğretmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da Ramazan ayında israftan kaçınılmasına yönelik ihtarları oldu. Ramazan ayında düzenlenen toplu iftar yemeklerinde fakirler ve ihtiyaç sahibi insanlar da bulunmalıdır. Her türlü vatandaşımızın katılacağı bu iftar sofralarında gösterişe giren bol yemekli kurulmuş iftarlardan kaçınalım, israftır. İsraf da günahtır. İftar sofralarının aşırı ya da lüks olması iftar sofralarının anlamını kaçırır, anlamının dışına çıkarır. İftar sofralarındaki amaç ihtiyaç sahibi olan insanların, fakirlerin karınlarını doyurmak, ailelerimizle bir araya gelerek orucumuzu açmaktır" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yol kenarına atılan sigara izmariti, kuru otları yaktı

Bolu’da kara yolu kenarındaki otluk alanda atılan sigara izmariti nedeniyle çıkan yangın grupların müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, D-100 kara yolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yol kenarına kimliği belgisiz kişi ya da şahıslarca atılan sigara izmariti, otluk alandaki kuru otları tutuşturdu. Kısa müddette büyüyen alevler yaklaşık 200 metrekarelik alana yayıldı. Yangına birinci müdahaleyi, o sırada bölgeden geçen bir beton mikseri yaptı. Mikserin içindeki suyu otluk alana boşaltan şoför, alevlerin büyümesini engelledi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi İtfaiye takımları, yangına müdahale ederek kısa müddette denetim altına aldı. Soğutma çalışmalarının akabinde yangın büsbütün söndürüldü.
Polis grupları, yangına sebep olan kişi ya da şahısların tespiti için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin