Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Şubat, 2024 13:43 tarihinde yayınlandı
0

MSB kaynakları: “(F-16 tedariki) Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir”

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Amerika Birleşik Devletleri’nden tedarik edilmesi planlanan F-16 savaş uçaklarına ilişkin, “Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi’ne sunulan Türkiye’ye F-16 satışını engellemeye yönelik öneri ile ilgili, “Kongredeki sessizlik süreci devam etmektedir. Bu süreçte herhangi bir olumsuzluk beklenmemektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar, Tuzla Piyade Okulu’nda yürütülen soruşturma ile ilgili son duruma ilişkin ise, “Türk Silahlı Kuvvetleri bütün faaliyetlerini anayasa, kanunlar ve hukuk çerçevesinde şeffaf şekilde sürdürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Hukukçularımız bu kararı detaylı şekilde inceleyecek ve sayın bakanımızın onayına sunulacaktır. Ve sayın bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek, daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Bağdat ve Erbil ziyaretlerine ilişkin konuşan kaynaklar, “Ülkemiz tarafından bölgemizde barış ve istikrarın sağlanması için yoğun bir diplomatik çaba sarf edilmektedir. Bu çalışmanın bir kanadı olan askeri diplomasi faaliyetleri de sayın bakanımız ve Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Söz konusu ziyarette son dönemde bölgede yaşanan gelişmeler, terörle ortak mücadele, askeri iş birliği ve Iraklı Türkmenlerin bölgedeki hak/menfaatleri konuları görüşülmüştür. Bir kez daha hatırlatmak gerekir ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Bizim tek derdimiz ülkemizin, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğinin sağlanmasıdır. Terörle mücadelede ortak hareket edilmesidir” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ASFAT ve OYAK tarafından yerli ve milli olarak üretilen çelik hakkında şu bilgileri paylaştı:

“ASFAT koordinesinde yapılan çalışmalar ile OYAK bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir Miilux OY şirketlerinin ortaklaşa ürettiği milli denizaltı çelikleri Gölcük Tersanesi Komutanlığına teslim edilmiştir. Böylece 2 yıl gibi bir süre içerisinde denizaltılar için önceki senelerde ithal edilen çelikler artık millileştirilmiş oldu. Dünyada bu çeliği üretebilen sayılı ülke var. Tedarik edilen denizaltı çeliklerinin ASFAT tarafından Türk Loyd’una sertifikalandırılarak test blokları inşasında kullanılması planlanmaktadır.”(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
341
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 13:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin