Karabük’te önce bir motosiklete ardından kaldırıma çarpıp metrelerce takla atan otomobilin sürücü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Kaza, akşam saatlerinde Yeşil Mahalle Çevreyolunda meydana geldi. Safranbolu istikametinden Karabük’e seyreden Tolga Kirenli (21) idaresindeki 78 BD 199 plakalı Honda marka otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce Selçuk Ç. idaresindeki 34 TZ 0287 plakalı motosiklet ile çarptı. Çarpışmanın ardından yoldan çıkan otomobil kaldırıma vurduktan sonra metrelerce takla attı. Kazada otomobil sürücüsü Tolga Kirenli ile motosiklet sürücüsü Selçuk Ç. yaralandı. Sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi.
Durumu ağır olan sürücü Kirenli itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından ters dönen otomobilden çıkarıldı. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan otomobil sürücüsü Tolga Kirenli burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Motosiklet sürücü Selçuk Ç’nin ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Trafik polisleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı. (İHA)


Motosiklete çarpıp takla attı: 1 ölü
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.


