Reklam
Reklam
cacacaca 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 10:20 tarihinde yayınlandı
0

Motosiklet Sürücüleri İçin Yeni Ceza Tarifesi Açıklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, motosiklet kullanımının artışıyla birlikte kazaların da çoğaldığını belirterek yeni ceza tarifesini duyurdu. Kask takmamaktan akrobatik hareketlere kadar birçok kural ihlalinde cezalar artırıldı.

Motosiklet Sayısı ve Kazalar Arttı

Türkiye’de motosiklet sayısı son beş yılda iki katına çıkarak 6.3 milyona ulaştı. Trafikteki her beş araçtan biri motosiklet olurken, motosikletlerin karıştığı kazalarda can kayıpları arttı. Günlük motosiklet kaynaklı ölüm oranı 3,6’dan 4,3’e yükseldi.

Yeni Ceza Tarifesi

  • Kask Kullanımı: Kask takmayan sürücü ve yolculara ilk ihlalde 1.500 TL ceza kesilecek. Bir yıl içinde tekrar edilmesi halinde ceza 3.000 TL’ye, üçüncü ihlalde 9.000 TL’ye çıkacak.
  • Akrobatik Hareketler: Akan trafikte “tek teker” gibi akrobatik hareketler yapanlara 47.000 TL ceza uygulanacak ve sürücü belgesine 60 gün el konulacak. Trafikte yarış yapanların ehliyetine ise 2 yıl süreyle el konulacak.
  • Yetersiz Ehliyetle Kullanım: Ehliyetsiz motosiklet kullanmanın cezası 18.677 TL olarak devam edecek. Ehliyeti geçici olarak alınmış veya iptal edilmiş kişilerin motosiklet kullanması halinde ise ceza 186.000 TL olacak.
  • Kırmızı Işık İhlali: Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 2.167 TL’den 5.000 TL’ye yükseltildi. Bir yıl içinde tekrar eden her ihlal için 5.000 TL ek ceza uygulanacak. Üçüncü ihlalden itibaren ehliyete el konulacak ve tekrar durumunda süresi kademeli olarak artırılacak. Altıncı ihlalde ise ehliyet tamamen iptal edilecek.

Bakan Yerlikaya, yeni düzenlemelerin motosiklet kazalarının önüne geçmek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak sgk heyetinden vali hacibektasogluna ziyaret ryQVAcDL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak SGK heyetinden Vali Hacıbektaşoğlu’na ziyaret

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İhsan Şan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, sosyal güvenlik sisteminin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi. Vali Hacıbektaşoğlu, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşların yaşamındaki önemine vurgu yaparak kurum çalışanlarının özverili çalışmalarını takdir etti. Kurum personeline görevlerinde başarı ve kolaylıklar dileyen Hacıbektaşoğlu, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesinin önemine değindi.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin