karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
15 Mayıs, 2023 16:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Moral ve Motivasyon Etkinliği Düzenlendi

Karabük İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV) Karabük Kadın Kolları organizesiyle Hacı Mustafa Boyraz Hafızlık Kız Kur'an Kursundaki  hafızlar  için moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İl Müftüsü Ercan Aksu ve eşi,  Müftü Yardımcıları  Mahmut Emin,  Merve Yumlu, İl Vaizleri, Kur'an Kursu Öğreticileri, hafızlık yapan öğrenciler  katıldı. İl Müftüsü  Aksu'nun katılımlarıyla TDV Karabük Kadın Kolları ve Gönüllülerinin düzenlemiş olduğu "Hayır Çarşısı"ndan elde edilen gelirler ile kütüphanelere destek olmak amacıyla düzenlenen "Hediyem Kitap Olsun" Kampanyasında temin edilen kitaplar, açılış ve kurdela kesimi ile Hafızlık kursu  kütüphanesine konuldu. İl Müftü Ercan Aksu yaptığı  konuşmada, "Biz Bir Aileyiz ve sizler bu ailenin en kıymetlilerisiniz, ilim öğrenmek ve okumak çok değerlidir bu birde Rabbimizin Kelamı olunca eşsiz bir değerdir. Sizlerin istifadesine sunmak için birçok eseri Aile Haftamızda sizlerle buluşturduk, hayırlı, faydalı ve bereketli olsun" dedi. (Hayrettin Yıldırım)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
ikinci el arac piyasasinda durgunluk yasaniyor birHC3iC
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İkinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor

Düzce’de otomotiv sektörü 2026 yılına durgunlukla başlarken, sektör temsilcileri yatırımcıların farklı alanlara yönelmesinin piyasaya yansımalarını değerlendiriyor.
Düzce’de uzun yıllardır galericilik yapan İhsan Açıkgöz, 2026 yılı itibariyle otomotiv piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki yön değişimlerinin sektörü doğrudan etkilediğini belirten Açıkgöz, araç alım satımında ciddi bir yavaşlama yaşandığını ifade etti. Geçmiş yıllarda kripto para borsalarındaki yükseliş dönemini hatırlatan Açıkgöz, "Kripto para artarken herkes o işin uzmanıydı. Ardından araç fiyatları yükseldi, bu kez herkes araç satış uzmanı oldu. Şimdi ise altın ve gümüş yükseliyor, herkes bu alanın uzmanı kesildi" dedi.
30 yılı aşkın süredir galericilik yaptıklarını belirten Açıkgöz, çok iyi ve çok kötü piyasa dönemleri gördüklerini vurguladı.

"Araç satışı eş-dost üzerinden dönüyor"
Mevcut dönemde araç alım satımının büyük ölçüde tanıdık çevre üzerinden gerçekleştiğini söyleyen Açıkgöz, şehir dışından araç alımının ciddi oranda azaldığını kaydederek, "İnsanlar artık ’Arabamı satayım’ diye galerilere koşmuyor. Sadece eş, dost ve tanıdık vasıtasıyla alım satım yapılıyor. Şehir dışından araç almaya kimse sıcak bakmıyor. Çünkü dışarıdan alınan araçlarda yaşanan sorunlar güveni zedeledi. Bu nedenle alışveriş daha çok bilindik çevrede dönüyor" diye konuştu.

Altın ve gümüş yatırımı araç satışını etkiliyor
Araç satışlarındaki düşüşün başlıca nedenlerinden birinin yatırım tercihlerindeki değişim olduğunu belirten Açıkgöz, vatandaşların birikimlerini otomobile bağlamak yerine altın ve gümüşe yöneldiğini söyleyerek, "Altın ve gümüş sürekli yükseliyor. İnsanlar parasını faize ya da kıymetli metallere yatırıyor. Yüksek faiz oranları da piyasayı etkiliyor. Çoğu esnaf şu an kâr etmiyor, sadece günü kurtarıyor. Ancak müşteri portföyü güçlü olan işletmeler ayakta kalabiliyor" şeklinde konuştu.

"Savaş bitmeden piyasaların düzelmesini beklemek yanlış"
Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişi de küresel gelişmelere bağlayan İhsan Açıkgöz, piyasaların normalleşmesi için uluslararası gerilimlerin sona ermesi gerektiğini savunarak, "Altın ve gümüş savaş odaklı yükseliyor. Ne zaman savaşlar biter, o zaman bu emtialarda gerileme olur. Ardından araç ticareti, arsa ve konut piyasası yeniden hareketlenir. Ancak savaşlar bitmeden eski düzenin geri gelmesini beklemek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin