blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Modern tekniklerle toplanan Niksar cevizinde kalite zirveye taşındı

Tokat’ın coğrafi işaretli Niksar cevizinin hasadı başladı. Modern tekniklerle hasadı yapılan cevizin rekoltesinde bu yıl yüzde 30 artış bekleniyor.
Tokat’ın Niksar ilçesinde yetişen coğrafi işaretli Niksar cevizinin hasadı başladı. Beyaz altın olarak anılan bu ceviz, ilçede önemli bir geçim kaynağı haline geldi. Yıllık yaklaşık 2 bin ton ceviz üretimiyle bu değerli ürün hem iç piyasada hem de dış pazarda dikkat çekiyor. Bölgedeki ceviz üreticilerinden Halis Yılmaz, bu yılın verimli geçtiğini ve rekoltenin geçen yıla oranla yüzde 15-30 arttığını belirtti.

Modern tekniklerle kalite arttı
Modern teknikler ve makinelerle ceviz hasadını gerçekleştirerek işçilik maliyetlerini düşürdüklerini söyleyen Yılmaz, bu sayede cevizde kaliteyi artırdıklarını ifade etti. Hasat sürecinin verimli geçtiğini ve Niksar cevizinin dünya markası haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Yılmaz, ceviz fiyatlarının bu yıl 150 TL civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’ye ceviz fidanı satışı
Niksar cevizinin coğrafi patentini aldıklarını ve ilçenin ceviz pazarında daha büyük söz sahibi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, ürün kalitesinin artmasıyla cevizlerinin daha fazla talep gördüğünü ifade etti. Ayrıca, Niksar’da ceviz fidanı üretiminin de yapıldığını ve Türkiye’nin dört bir yanına satış yaptıklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yakakent ve Alaçam’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Samsun’un Yakakent ve Alaçam ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Yakakent İlçe Emniyet Amirliği gruplarının "Narko Alan" uygulaması kapsamında yaptığı denetimlerde, uygulama noktasının gerisinde bekleyen bir araç sivil gruplarca takibe alındı. Takımların araca müdahalesi sırasında araç içerisinden poşet atılması üzerine yapılan incelemede, 15 kutu halinde 840 adet sentetik ecza ile 21,9 gram skunk unsuru ele geçirildi.
Devam eden çalışmalar kapsamında Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü gruplarının de takviyesiyle şüphelilerin Alaçam ilçesindeki ikametlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca ve 240 adet 9 mm tabanca fişeği, 2 ruhsatsız tüfek, 10,6 gram kenevir tohumu, 3 sentetik ecza ve 1 payp bulundu. Operasyonda 2 kuşkulu gözaltına alınarak haklarında isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin