“Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor” Projesi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Kasım, 2014 15:51 tarihinde yayınlandı
0
0

“Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor” Projesi

Safranbolu Belediyesi tarafından uygulanmakta olan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor” isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.

Proje açılışına Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Proje destekçisi BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel; “ Bu projemiz 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek programı kapsamında desteklenen bir projedir.  Özellikle böyle somut çıktıları olan en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır mantığı ile yetişmiş insan kaynağımıza destek sağlayacak projeleri desteklemek bizim temel önceliklerimizden bir tanesidir. Bu proje kapsamında da ahşap işleme alanında gerek mobilya sektöründe gerekse el sanatları çerçevesinde yetişmiş insan gücüne katkı sağlayacak bu projenin başarı ile uygulanacağından hiç şüphemiz yok. Toplamda bu projeye 173 bin civarında bir desteğimiz bulunmaktadır. 30 civarında da kursiyer bu projeden destek alacak. İlerleyen günlerde de inşallah istihdamları olacak. İnşallah bu proje devamı olan bir proje olacak. Safranbolulu gençlerimize güzel hizmetler sunacak. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da yaptığı konuşmada; “SAKEM 3-4 gerekçe ile kuruldu. Bunlardan birincisi Safranbolu’da turizminde arzu ettiği nitelikli Safranbolu’nun yöreselini ifade eden hediyelik eşya sektörünü canlandıracak ve bu sektörde üretim yapacak aynı zamanda turizm girdisinin evlere kadar yayılmasını sağlayacak kursları düzenlemekti.  Bu kurslar ile birlikte geleneksel sanatlarımızı Osmanlı mirası olan Safranbolu’da bu zanaatlarımızı de canlandırarak Safranbolu’nun ismine yakışan bir üretim sistemini kurmaktır. Bunun yanında Safranbolu’da gerek bayanlarımızın eğitilmesi noktasında gerekse işsizlerimizin iş bulması anlamında ve de mesleki bilgilerinin geliştirilmesi anlamında Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur ile birlikte kurslar açmaktayız. Bu sene bu kurslarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu kursumuzda ahşap sektörünü canlandıracak, ahşap sektörüne daha nitelik ve teknolojiyi katacak olan CNC kursunu açıyoruz. Bölgemizin güçlü yönleri turizm sektörü ve ahşap işçiliğidir. Bu ikisini de birleştirmek içinde CNC kursunu açacağız.  Nitelikli bir iş gücüne sahibiz. Üniversite mezunu, lise mezunu anlamında iş gücü şehrimizde mevcuttur. Açacağımız bu kurs bölgemizin esas ihtiyaç duyduğu ve olmazsa olmazı olan nitelikli iş gücünü üretime sevk etmeye dönük bir çalışmayı içermektedir. Amacımız bölgemiz insanın iş bulmasını daha da kolaylaştırmaktır. Yapacağımız kurslar ile bölgemize, insanlarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz. Ben bu anlamda bizlere destek veren BAKKA Genel Sekreterliğine, Safranbolu Kaymakamlığı’na, Halk Eğitim Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile kendi sembolik süs eşyalarımızı kendimiz üreteceğiz. Güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Şimdi bu kursumuzda 30 kursiyerimiz eğitim alacak. 30 kursiyerimizden 15 tanesi ilk 3 ay diğer 15 tanesi ikinci 3 ayda eğitim görecekler. Ben bu projenin Safranbolu’ya çok faydalı olacağına inanıyorum ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak’ da gerçekleştirilen bu projenin çok önemli ve güzel bir proje olduğunu ifade ederek,               “ Bu proje Safranbolu’da işsizlik oranında azalma sağlayacaktır. Gerçekten çok faydalı bir hizmete bugün imza atılıyor. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardında da “Mobilya ve Ahşap Eşya Üretimi Teknoloji ile Canlanıyor” projesi dualar ile açılışı gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu gecisinde yogun kar yagisi etkili oldu LQgl1ccy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu geçişinde yoğun kar yağışı etkili oldu

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, özellikle TEM Otoyolu’nda görüş mesafesini düşürdü.

Bolu’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran soğuk hava, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saat 22.00 sıralarında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan görüntülerde, TEM Otoyolu’nun Dörtdivan mevkisinde yoğun kar yağışının etkili olduğu görüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle otoyolda görüş mesafesi düşerken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Olumsuz hava şartlarına karşı Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin