Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2020 08:45 tarihinde yayınlandı
0

Minikler eğlenirken öğreniyor

Safranbolu Belediyesi tarafından faaliyet gösteren Safran Çocuk Oyun Evi, pandemi tedbirlerine titizlikle uyarak hizmet vermeyi sürdürüyor.
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 4 ve 7 yaş gurubu çocukların belirli saat aralığında oyun oynayarak kaliteli vakit geçirebildikleri merkezde, çocuklar özel günlerde anlamlı etkinlikler gerçekleştiriyor.
Belediye Başkanı Elif Köse’nin öncülüğünde hizmete geren, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Safran Çocuk Oyun Evi’nde çocuklar uzman eğitmenler gözetiminde görsel sanatlar, müzik dinleme, kitap okuma, zeka oyunları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Meslek dallarının önemine dikkat çekmek için belirlenen özel günler kapsamında Diş Hekimliği Haftası etkinliğine dahil olan minikler resim ve kartonların üzerine oyun hamurlarından diş yaparken eğitmenleri tarafından da diş sağlığı konusunda bilgilendirildi.
Çocukların hem öğrendiklerini hem de kaliteli vakit geçirerek sosyalleştiklerini kaydeden Belediye Başkanı Elif Köse, salgın çocukların sosyal hayatlarını sınırlandırdı ifadelerine yer vererek, “Korona virüs tüm insanlığı olumsuz yönde etkisi altına aldı. Özellikle sosyalleşme çağındaki çocuklarımız bu süreçten daha fazla etkilendi. Oyun oynayarak gelişmeleri gereken yaşlarda hayatlarına kısıtlama getirilen miniklere belediye olarak destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm tedbirlerin belediye güvencesinde alındığı merkezimizde çocuklarımız gönül rahatlığı ile oyun oynayabiliyorlar. Ayrıca çocuklarımız özel günler için yaptıkları etkinlik sayesinde birçok konuda bilinçleniyor’’ dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin