Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
minik yazarlardan buyuk davranis kitaplarini sattilar koy okuluna umut oldular EMRP61ms
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Minik yazarlardan büyük davranış: Kitaplarını sattılar, köy okuluna umut oldular

Samsun’un Bafra ilçesinde yazarlık atölyesine katılan ilkokul ve ortaokul öğrencileri, kaleme aldıkları kitaplardan elde ettikleri geliri ihtiyaç sahipleri için kullanarak örnek bir davranış sergiledi.

Bafra Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde açılan yazarlık atölyesinde kendi hikâye kitaplarını yazan Bafra Aday İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Hamza Sezgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji 3. sınıf öğrencisi Hasan Alp Bayrakcı, Alaçam Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Azra Ünal ve Bafra Galip Öztürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeren Demircioğlu, kitap satışlarından elde ettikleri gelirle seçtikleri köy okulundaki öğrencilere çeşitli hediyeler gönderdi. Minik yazarlar, hasta bebeklere de destek oldu.

Kendi kitaplarını okuyucularla buluşturan dört öğrenci, Bafra Kızılırmak İlkokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlikte okurlarıyla bir araya geldi. Moderatörlüğünü Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Bafra Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Rana Karanfil’in yaptığı söyleşide genç yazarlar, kitaplarının yazım sürecini ve hikâyelerinin içeriğini anlattı.

Programın sonunda öğrenciler, genç yazarlara merak ettikleri soruları yöneltti. Etkinlik, Kızılırmak İlkokulu öğrencilerinin satın aldıkları kitapları yazarlara imzalatmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin