Minik öğrenciler sağlık elçisi oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
minik ogrenciler saglik elcisi oldu gGTbBS4z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Eylül, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik öğrenciler sağlık elçisi oldu

Zonguldak Merkez Fener İlkokulunda eğitim gören öğrencilere 3-9 Mart Halk Sıhhati Haftası aktiflikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığında vazife yapan sıhhat işçileri tarafından öğrencilerle birlikte bir dizi aktiflik yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Sevilen Köktürk, Yardımcısı Ümit Çavuş, Sıhhat Hizmetleri Lideri Dr. Bilal Cin Yardımcı Aydın Şanlıoğlu, Kamu Hastane Hizmetleri Lideri Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Yardımcısı Hasret Birinci’ de katılarak öğrencilerle teğe bir ilgilendiler. Okul bahçesinde hoş bir tertip altında düzenlenen proğramın açılış konuşmasını yapan Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığında vazifeyle Uzman Sevil Çelik’in açılış konuşmasının akabinde öğrencilere sağlıklı beslenme, ağız diş sıhhati, birinci yardım içeren el broşürleri dağıtılarak elma ikram edildi. Programda ayrıyeten, Sıhhat Hizmetleri Başkanlığı bağlı Ulusal Medikal Kurtarma ( UMKE) ve 112 Ambulansında misyon yapan sıhhat çalışanları tarafından minik öğrencilere trafikte ambulansa yol vermenin ehemmiyetini, ambulansın içindeki materyallerin tanıtımı, çocuklara maketler üzerinden kalp masajı uygulaması, afetlerde kullanılan gereçlerin ve ekipmanlarının tanıtımı mevzularında teorik ve uygulamalı eğitimler verdiler.

Düzenlenen programın akabinde bir açıklamada bulunan Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün ‘ de konuşmasında şöyle dedi:

“Ülkemizde her yıl halk sıhhatinin ve esirgeyici sıhhat hizmetlerinin değerini vurgulamak, yürütülen çalışmaları görünür kılarak toplumun farkındalığını artırmak hedefiyle 3-9 Eylül tarihleri ortasında Halk Sıhhati Haftası kutlanmaktadır. Bu yıl yapılacak olan Halk Sıhhati Haftasının ana teması “Koruyan, Geliştiren Sağlık” olarak belirlenmiştir. 3-9 Eylül Halk Sıhhati Haftası kapsamında günün teması “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programıdır.

Program kapsamında öğrencilerin nizamlı sıhhat izlemleri yapılması, okul ortamlarında bulaşıcı hastalıklara karşı kollayıcı tedbirler geliştirilmesi ve okulların “sağlıklı hayat merkezlerine” dönüşmesi hedeflenmektedir. Hazırlanan gereçler, saha uygulamaları ve sürdürülebilir eğitim içerikleriyle ülkemizin tüm çocuklarının sağlıklı bir geleceğe hazırlanması planlanmaktadır. Onun için toplumun eğitimi, kendini geliştirmesi gerekiyor. O nedenle, biz kollayıcı sıhhatin temeli olan aile hekimliğinin ve aile hekimliğiyle birlikte Sağlıklı Hayat Merkezlerimizin çok daha fazla kullanılmasını, oradan sıhhatin kültürünün oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bugün baktığınızda toplumumuzun en büyük üç riski var. Bunlar kilo-kötü beslenme, berbat alışkanlık ve hareketsizlik. Bu üç risk maalesef toplumumuzun önünde. Bunu yalnızca sağlıkçılar olarak, sıhhat hizmetleriyle başarma talihimiz yok. Bunu toplumun her kesitinin, bireyin gayretiyle, bize katkısıyla başarabiliriz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin