Mimari Estetik Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Karabük Postası tarafından
19 Haziran, 2015 13:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mimari Estetik Komisyonu Toplantısı Belediye Meclis salonunda yapıldı Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, belediye meclisinde alınan kararla “Mimari Estetik Komisyonu” kurulduğunu, yapılan toplantının geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen toplantıların devamı olduğunu söyledi. Komisyonunun, Safranbolu’da dizayn çalışmaları yapacağını ifade eden Aksoy, geleneksel mimariyi yansıtacak kararlar alınacağını anlattı. Aksoy, komisyonda yapmak istedikleri farklı çalışmalar olduğunu vurgulayarak, "Safranbolu’nun tüm imar alanlarının mimarisine müdahaleyi, şekil vermeyi, silüet belirlemeyi, dünya çapında ünlü geleneksel evleri ve o evlerin yerleşim düzenlerini güncel mimariye adapte etmeyi hedefliyoruz. Şunu da belirtmek isterim, 'birebir aynısı olsun' demiyoruz fakat oradaki estetiği yukarıda da yakalamak amacındayız. Bunu yakalayabilecek, gerek önceden hazırlanmış çalışmalarla gerekse uygulama esnasında karşımıza gelecek uygulamalarla bu bütünlüğü sağlayabilmeyi hedefliyoruz” dedi. Komisyonun yeni yerleşime açılacak bölgelerde ana ilkeler oluşturacağı bilgisini veren Aksoy, ilçedeki mimari faaliyetlere estetik açıdan yaklaşacaklarını dile getirdi. "Bu bölge ve diğer bölgelerle ilgili de komisyon çalışmalarını yapıp geleneksel mimarimizin özelliklerini taşıyan yeni binaların oluşmasına mutlaka katkıda bulunacak' diye düşünüyorum" ifadesini kullanan Aksoy, "Yeni yerleşim bölgelerinde cadde, sokak tasarımları, binaların dış cephe, boya, diğer uygulama ile mevcut binaların da değiştirilmesi amaçlanıyor. Binaların birbirleriyle koordinasyonu sağlanarak, Safranbolu mimarisinin unsurları pencere ve balkonlar ilave edilecek" değerlendirmesinde bulundu.

‘Gönüllerde dua, sofralarda aş olmak için’ 350 hanenin yardım kolilerini SYDV’ye teslim ettiler

Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Erzurumlular Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ramazan ayı öncesi 350 adet yardım kolisini gereksinim sahibi ailelere dağıtılmak üzere Karabük Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teslim etti.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz önderliğinde hayata geçirilen, ‘İşte birlik, güçte birlik Karabük’ sloganı ile başlatılan kamu ve sivil toplum işbirliği projesi kapsamında Erzurumlular Derneği tarafından hayırseverlerin katkıları ile ramazan ayı öncesi yardım kolileri SYDV’ye teslim edildi.
Karabük Erzurumlular Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Bedir, valilik tarafından başlatılan projeyi dernek olarak önemsediklerini tabir ederek, "Bu bağlamda bu projeye katkı manasında da bu sene yapmış olduğumuz Ramazan kumanyası yardım projesinde valilik Toplumsal Yardımlaşma Vakfına bağışta bulunduk. Ramazan ayına girmeden bütün vatandaşların iftar sofralarında olalım diye düşündüğümüz için de bu türlü Ramazan öncesinde de çalışma başlattık. İnşallah 350 hanenin gönüllerinde dua sofralarında aş olacağız" dedi.
Karabük Valiliği Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Derneği Müdürü Yasemin Canbaz ise, Dernek lideri Bedir’e ve takviye veren tüm hayırseverlere teşekkür ederek, " Valimizin himayelerinde başlatmış olduğumuz yardımlaşma ve dayanışmada sivil toplumun rolü projemizle ilgili faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle de gereksinim sahibi ailelerimizin adreslerine kolilerimize teslim edeceğiz inşallah. Başta dernek liderimize gösterdiği hassasiyetten ötürü ve dayanak veren tüm hayırseverlerimize de ayrıyeten teşekkür ediyorum" dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.