Milli Tekvandocu Ali Can Özcan'a Coşkulu Karşılama - Karabük Haber Postası
66e2a676a8937 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
12 Eylül, 2024 11:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Milli Tekvandocu Ali Can Özcan’a Coşkulu Karşılama

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda erkekler K44 58 kiloda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Ali Can Özcan, memleketi Karabük’te coşkuyla karşılandı. 5000 Evler Çok Amaçlı Spor Kompleksi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve sporcular tarafından karşılanan Özcan, tebrikleri kabul etti.

Milli sporcu, yaptığı konuşmada karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu kadar seven insanı gördüğüm için inanılmaz keyif aldım” dedi. Özcan, “Destekleyen bu kadar insanın olması, aslında bana güç veren şeymiş. Bunu burada kanıtlamış olduk. İnanılmaz keyif verici bir şey” ifadelerini kullandı.

Özcan, “Önümde 2025’te eylül ayında bir dünya şampiyonası var. Tabii ki oraya yine altın madalya almak için gideceğim. 2028, 2032 ve 2036’da olimpiyatlara katılıp altın madalya almak istiyoruz” diye konuştu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na sadece bir madalya almaya gitmediğini belirten Özcan, şunları ekledi: “Ben oraya altın madalya almaya gitmiştim ve aylar öncesinde kendi konuşmamı prova etmiştim. Yazmıştım ve ezberlemiştim. O an çok duygusal şeyler yaşadım ve konuşamadım, sadece ağlamakla yetindim. Herkesten gerçekten özür dilerim. İnşallah 2028’de bunu altına çevirip, burada düğün havasında kutlayacağız.”

Özcan, karşılamada genç sporcularla bol bol fotoğraf çektirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin